Böljan rustar för sista striden

FREDAGSINTERVJUN (9). IF Böljan gör sig redo inför söndagens avgörande slutomgång, där seger hemma mot avsågade Östersunds DFF förnyar kontraktet i Elitettan.

– Vi har det i egna händer och ska gå ut och gilla läget. Vi är laddade och ska ge järnet till 150 procent – vinner vi uppfyller vi målsättningen att klara oss kvar i Elitettan, säger spelande tränaren Maria Nilsson.
33-åriga Nilsson – som mittback spelande tränare hos nykomlingen Böljan – andas optimism inför 26:e och sista omgången mot Östersunds FF, men hyser samtidigt respekt för motståndet som på söndag kl. 13.00 gästar Falcon Alkoholfri Arena.
– Det blir en tuff match. Östersund är ett fysiskt lag som gått bra under hösten. De har fått in ett par nya spelare och de kan spela avslappnat då de redan åkt ur serien.
Mötet i Östersund den 22 juni slutade 1-1 och ett motiverat Böljan känner sig stärkta efter förra omgångens 2-2 borta mot Uppsala.
– Vi hade ledningen två gånger om och helst av allt hade vi givetvis vunnit, men en poäng var viktigt och kan visa sig värdefullt – nu har vi ju avgörandet i egna händer då tre poäng på söndag betyder spel i Elitettan även 2018, påpekar Maria.

Lyfter fram segern mot Umeå
Tre lag ramlar ur Elitettan och Böljan ligger fyra från slutet, med samma poäng (24) men med avsevärt bättre målskillnad än konkurrenten Holmalunds IF Alingsås.
– Våren var jobbig. Vi hade problem med målskyttet och det tog ett tag för oss att komma in i det tuffare tempot som en uppflyttning innebär. Men under hösten har vi höjt oss och gjort det starkt, där 3-1-segern hemma mot Umeå blev som en vändning för oss.
Och på söndag väntar sista och avgörande testet som definierar säsongen 2017.
– Vi har tre spelare avstängda och ytterligare en borta på grund av personliga skäl, men då kommer andra kliva fram och visa sig. Vi är taggade och beslutsamma inför Östersund, fastslår Maria Nilsson.  

5 snabba till Maria Nilsson…
1. Förebild som fotbollsspelare?
"Förr om åren Jane Törnqvist och Hanna Marklund."
2. Halländsk favoritidrottsplats?
"Falkenbergs IP."
3. Favoritlag?
"Har inget speciellt favoritlag."
4. Ett speciellt fotbollsminne som etsat sig fast?
"När vi gick upp i Elitettan ifjol."
5. Favoritsituation ute på planen?
"När man som mittback står och njuter när vi gör mål."

Maria Nilsson
Maria Nilsson laddar för söndagen.

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se