Kvibilles striker jagar ny serieseger

FREDAGSINTERVJUN (1). För två år sedan serieseger med Tvååkers IF i division 2. Nu siktar målspottaren Daniel Gunnarsson på att göra om samma bedrift – med Kvibille BK i Hallandsfyran.

– Att vinna serien med Tvååker 2015 var givetvis speciellt. Att lyckas med det i Kvibille två år senare hade förmodligen varit det största man upplevt i sin fotbollskarriär, konstaterar anfallsesset Gunnarsson.
Kvibilles offensiva frontfigur har under säsongen dundrat in 17 mål på sina 16 matcher i division 4 – lägg till sju målpass och ni inser att det här rör sig om en produktiv 24-åring med fina kvalitéer.
– Jag gjorde 19 mål ifjol och fyra omgångar återstår i år, så självklart hoppas jag slå den noteringen. Men det viktigaste är att laget presterar och vinner – kan man sedan vara med och bidra till mål och poäng är det som forward ofta ett resultat av att kollektivet fungerar via en bra och effektiv fotboll.
Kvibille, under Roger Bengtssons ledning, präglas av fart, kreativitet och beslutsamhet – gärna via luriga omställningar med Gunnarsson huggande som en kobra i och runt straffområdet. Just nu delas serieledningen med IFK Fjärås på 39 poäng, med Fjärås-favör på klart bättre målskillnad och Astrio tätt smygande bakom på 37 pinnar.
– Tyvärr tappade vi initiativet i toppen senast i och med 1-2-förlusten i seriefinalen hemma mot Fjärås. Fjärås och Astrio är de största konkurrenterna om seriesegern, men vi ska försöka göra vårt under de fyra sista matcherna och sedan får vi se var det leder till. Ettan går upp direkt och tvåan kvalar, så uppflyttning till division 3 är förstås målet, understryker Daniel Gunnarsson.

Häcken karriärens största match
Ödmjuke Gunnarsson fostrades i Morup, spelade under gymnasietiden två säsonger i Ullared, vilket följdes av tre år i Tvååker (2013-2015), mestadels som inhoppare.
– Inför säsongen 2016 drog flyttlasset till Halmstad på grund av högskolestudier (treårig idrottsvetenskaplig linje) och då var pendlande till Tvååker inte längre ett hållbart alternativ. Min polare från gymnasietiden, Markus Wendel, tipsade om Kvibille – ett val jag aldrig ångrat.
KBK spänner musklerna på både herr- och damsidan, där sommarens stora tilldragelse var mötet med allsvenska BK Häcken i Svenska cupen den 23 augusti. Förvisso 1-9 i resultatkolumnen, men icke desto mindre spektakulär folkfest och nytt publikrekord med 1 095 åskådare på hemmaidyllen Björkevi.
– Den största matchen man spelat i sitt fotbollsliv. En otrolig upplevelse med fantastisk inramning på Björkevi. Häftigt, inspirerande och lärorikt att tampas mot ett allsvenskt lag i en tävlingsmatch – vi fick knappt röra bollen och man tvingades verkligen träna försvarsspel, garvar Gunnarsson, som satte Kvibilles mål från straffpunkten.

Hyllar samspelet med Bornhager
Kvibilles nr 11 bär signum värdig en målspruta.
– Snabbheten är min främsta egenskap, att ständigt vara redo och hota i djupled. Jag har kliniska avslut, inte sällan inne i boxen. Däremot gör jag i princip aldrig mål på huvudet, även om jag kanske borde vara bra på att nicka sett till min längd på 189 centimeter…
Helt uppenbart sätter Gunnarsson laget framför jaget, men en lagkompis premieras särskilt: mittfältsprofilen, tillika assistmakaren Alexander Bornhager (elva målgivande hittills i år).
– Bornhager tänker verkligen fotboll. Han uppfattar luckorna och har förmågan att hitta in bollen i ytorna bakom motståndarnas backlinje. Han är en bra radarpartner och en nyckelpjäs i offensiven.
Gemenskap och träningsmässig kvalité snarare än kvantitet utgör viktiga pusselbitar bakom Kvibilles framgångsformel.
– Driv och glädje genomsyrar såväl laget som föreningen. Vi trivs ihop, har en öppen dialog med högt i tak och vill med gemensamma krafter uppnå någonting tillsammans, avrundar Daniel Gunnarsson, vars Kvibilles toppjakt härnäst betyder Skrea borta på lördag.

5 snabba till Daniel Gunnarsson…
1. Förebild som fotbollsspelare?
"Ingen särskild i vuxen ålder, men som liten såg jag upp till Fernando Torres."
2. Halländsk favoritidrottsplats?
"Definitivt vår underbara hemmaborg Björkevi – ett givet val!"
3. Har du några ritualer inför en match?
"Nej, sådana tvångsgrejer får andra i laget pyssla med…"
4. Ett speciellt fotbollsminne som etsat sig fast?
"Egentligen två höjdpunkter: seriesegern med Tvååker 2015 och cupmatchen mot Häcken i somras."
5. Vem tunnlar du helst på träning?
"Markus Wendel, min gymnasiekompis från förr, tunnlar jag gärna. Förekommer en del gliringar oss emellan…"

Daniel Gunnarsson. Foto: Kvibille BK:s hemsida

Daniel Gunnarsson, KBK:s målspruta.
Foto: Kvibille BK:s hemsida