Nysatsning i Unnaryd

FREDAGSINTERVJUN (19). Efter fjolårets mittenplacering i division 7 södra gör Unnaryds GoIF en nysatsning, där målsättningen under Andreas Enggrens ledarskap lyder uppflyttning två år i rad.

– Föreningens och lagets ambition är att nå division 5 inom två år. Det finns engagemang och förutsättningar i Unnaryd med många eldsjälar och dessutom ekonomi och villiga sponsorer – nu ska vi göra allt för att föreningen rent sportsligt ska lyfta igen, säger Enggren.
36-åringen som efter treårigt tränaruppdrag i moderklubben IF Leikin 2014-16 begick målvaktscomeback i Unnaryd ifjol – och som 2018 härmed tagit över rodret och huvudansvaret som spelande tränare.
– Jag hade egentligen tänkt lägga tränarkarriären på hyllan ett tag, men lockelsen att leda ett lag igen blev för stor och nu gör jag faktiskt min fjärde vända i Unnaryd. En trivsam klubb med en idrottsplats (Strandvallen) som ligger vackert vid sjön. Vi har ett ungt och utvecklingsbart lag med en hel del spelare mellan 15 och 18 år.

Antonsson och Bregaj förstärker
Utöver en hungrig ungdomsliga vässas offensiven till i form av hemvändaren Alexander Antonsson (från Hyltebruks IF) och Nehat Bregaj (Andersbergs IK, IF Leikin och IS Halmia tidigare klubbadresser).
– Två anfallsförvärv med erfarenhet och kvalité. Nehat kommer dessutom även fungera som assisterande tränare, förklarar Enggren, som jämte åren i Leikin och Unnaryd spelat en säsong i IF Centern samt agerat keeper i Snöstorp Nyhem FF mellan tio och 21 års ålder.
Tack vare bra bredd i truppen – "med uppflyttade spelare från juniorleden förfogar vi över totalt 30 spelare" – och en drivkraft att klättra uppåt i divisionerna, finns möjligheter till utveckling, menar Enggren.
– Målet är att få in vinnarskalle i laget. Vi skall utbilda och göra varandra bättre. Det ska finnas en organisation i spelet med 4-4-2 och tydliga roller såväl defensivt som offensivt.
Årets givna målsättning är således uppflyttning från division 7 till division 6 södra, men första tävlingssammanhanget rörande 2018 sker i mars med DM-gruppspel mot Genevad/Veinge IF, Lilla Tjärby IK och Slöinge GoIF.
– Genevad/Veinge har gjort en häftig resa och är nykomlingar i division 4, så de lär bli svåra att rå på. Men Lilla Tjärby och Slöinge är ju division 6-lag, så visst finns chansen till en andraplacering, avrundar Andreas Enggren.

5 snabba till Andreas Enggren…
1. Fotbollsidol?
"Thierry Henry."
2. Favoritlag?
"Arsenal."
3. Hobby?
"Kolla fotboll på tv, såväl underhållnings- som utbildningsmässigt."
4. Rivaler som kittlar lite extra att möta?
"Normalt sett Lidhult men de lirar ju i sexan, så i sjuan säger jag Richard Comnells Vapnö."
5. Vilken nation vinner sommarens fotbolls-VM?
"Tror på Spanien."


Andreas Enggren, iförd svart tröja med nr 33 i mitten av främre raden, och Unnaryd laddar om inför nya utmaningar på fotbollsscenen.

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se