”Siktar på att gå upp”

FREDAGSINTERVJUN (16). Två tredjeplaceringar i följd i division 6 norra – nu lockas målspottaren Johannes Johansson av uppflyttning med Långås/Morup.

– Vi siktar på att gå upp. Efter tätkänning med topplaceringar flera år i rad är vi mogna att ta steget upp i division 5, fastslår Johannes inför fotbollssäsongen 2018.
23-åringen blev med 14 mål offensiv härförare och Långås/Morups bäste målskytt under 2017.
– Främsta insatsen för egen del skedde på vårkanten borta mot Valinge. Jag gjorde två fina mål i 2-1-segern – ett snyggt nickmål samt en frispark, förklarar Johansson.
Säsongen inleddes knackigt, men efter vissa taktiska justeringar lyfte Långås/Morup och när division 6 norra summerades hade man ånyo spelat in en tredjeplacering – med 43 poäng blott en poäng bakom tvåan, tillika kvalpositionerande Grimeton.
– Under förre tränaren Christian Perssons ledning utgick vi mer från bollinnehav och ett lägre försvarsspel. De nya tränarna inför 2017, Stefan Karlsson och Ola Utterlid, har satsat hårt på kontringar och att pressa motståndarna högre upp i banan – denna förändring av spelidén tog ett tag att anpassa sig till, men när vi väl hittade rätt blev vi riktigt farliga på omställningar med massor av mål via snabba kontringar.      

Hyllar gemenskapen
Och det är just i den typen av attacker – som djupledshotande anfallare – Johannes kommer till sin rätt.
– Snabbheten är mitt främsta vapen, att ligga och dra i djupet och vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Daniel Svensson, tidigare i Stafsinge, och jag har bildat anfallspar och vi kommer förhoppningsvis näta en hel del även under 2018…
Johannes är fostrad i Långås IF, med ett förflutet i Falkenbergs FF (tre säsonger i J- och U-lag) och Stafsinge IF (ett och ett halvt år). Han emotser nu sin femte säsong som seniorspelare i Långås/Morup.
– Truppen ser intressant ut och vi har exempelvis förstärkts med Martin Johansson, mittback från Stafsinge. Gemenskapen är vårt främsta signum och vi är ett underbart sammansvetsat gäng både på och utanför planen, avrundar Johannes Johansson.    

5 snabba till Johannes Johansson…
1. Fotbollsidol?
"Viktor Claesson och icke att förglömma Wigans Will Grigg."
2. Favoritlag?
"Arsenal och Wigan."
3. Hobby utöver fotbollen?
"Att träna rent allmänt."
4. Seriemotståndare som kittlar lite extra att möta?
"Lillebror Glommen."
5. Vilken nation vinner sommarens fotbolls-VM?
"Tror på Sverige!"


Johannes Johansson fokuserar.
Foto: Robert Boman, falkenbergsbild.se

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se