”Stimulerande möta ännu bättre lag”

FREDAGSINTERVJUN (20). Nykomling i division 6 norra – då ser uppflyttade Ätrans FF möjligheter till fortsatt utveckling för en ung spelartrupp.

– Det ska bli otroligt roligt och stimulerande att möta ännu bättre lag. Efter fjolårets fina säsong var det ett naturligt steg att gå upp och sexan blir definitivt kul och utmanande för en ung grupp med en stomme födda 1995-97, kommenterar tränaren Christer Persson.
46-årige Persson är härmed inne på sin tredje säsong som huvudtränare för Ätran och efter sejourerna i division 7 tar laget nu sats mot division 6 norra.
– Ett härligt 2017 med en andraplacering bakom seriesegrande Galgbacken. Allt ställdes på sin spets i den sista omgången i höstas. Med en kvart kvar stod det 1-1 hemma mot Arvidstorp, men vi fick in två bollar i slutskedet och grejade därmed avancemanget, så det var verkligen kniven mot strupen, summerar Persson, som utöver Ätran tränat Högvads BK och Kindaholms FF på seniornivå.

"Martin Malmström en nyckelspelare"
Överlag sporras Christer av spelarutveckling:
– Att försöka utveckla och få unga spelare att trivas ihop och bli bättre individuellt och kollektivt – det är drivkraften för mig som tränare. Blir onekligen intressant att se hur vi kommer hantera att spela i en ännu vassare serie.
26-årige målvakten Martin Malmström betraktas som en nyckelspelare och pådrivare i Ätrans lagbygge.
– Martin är en väldigt viktig kugge för oss. En ledargestalt både på och utanför planen, säger Persson.
Andreas Dannegren (flyttar till Våxtorp, ny klubbadress oklar) och ett par långtidsskador placeras på minuskontot inför 2018, men en ung kvartett från Kindaholms FF – 20-åringarna Viktor Gunnarsson och Anton Andersson samt 16-åringarna Ludvig Bäck och Jakob Andersson – ansluter.
– Målsättningen är att fortsätta spela boll längs marken och attackera genom att komma runt på kanterna. Förhoppningsvis kan vi göra nya framsteg och som nykomling är första prioritet att klara kontraktet, påpekar Christer Persson, vars Ätran begår årspremiär lördag den 17 februari med träningsmatch mot Harplinge IK på Tranevalls konstgräs.

5 snabba till Christer Persson…
1. Fotbollsidol?
"Stefan Schwarz."
2. Favoritlag?

"Ipswich."
3. Hobby utöver fotbollen?
"Nej."
4. Ett speciellt fotbollsminne som etsat sig fast?
"Som spelare matchen med Vinberg hemma mot Malmö FF inför storpublik i Svenska cupen 1991."
5. Vilken nation vinner sommarens fotbolls-VM?
"Jag hoppas på Belgien."/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se