Trotjänare framhåller kollektivet

FREDAGSINTERVJUN (14). Laget framför jaget – där har ni trotjänaren Susanne Stenbergs paroll som lagledare och spindeln i nätet hos Trönninge IF:s damer.

– Kollektivet är vår främsta nyckelspelare. Vi är en härlig grupp tjejer på 27 spelare i blandade åldrar och att med gemensamma krafter försöka nå ett mål stimulerar och inspirerar, fastslår Susanne.
50-åringen har engagerat sig hos Trönninge IF i respektingivande 35 år – först som spelare och mittbacksprofil i 20 år, därefter som ledare i 15 år.
Och helt uppenbart brinner hon och trivs alltjämt med uppgiften:
– Man blir glad av att komma ner till Tuvasvallen och möta människor och jobba med unga och hungriga spelare. Gemenskapen och föreningskänslan är grunden till utveckling och glädje.
Den gångna säsongen i division 2 sydvästra Götaland utmynnade i en plats som tabelltia precis ovanför nedflyttningsstrecket.
– Roligt och värdefullt att möta nya lag och känna på den tuffa konkurrensen. Under 2018 lyder ambitionen att förbättra oss såväl spel- som tabellmässigt. Vi har ett bra lag med potential att lyfta ytterligare ett snäpp, säger Susanne.

"Vi vill rulla boll"
Tränarkonstellationen gällande kommande spelår är ännu inte helt fastställd, men en trupp på 27 spelare fördelat på två lag i seriespel – division 2 och utvecklingsserien klass 1 – framkallar optimism i TIF-leden.
– Vi har spelare från 15 till 37 års ålder, men tonvikten ligger på spannet mellan 18 och 25 år. Vi vill rulla boll, spela konstruktivt, ha mycket rörelse och inte bara tjonga och slå långt.
Efter 35 år som verksam i Trönninge IF har ett antal minnesvärda ögonblick passerat revy.
– Många häftiga stunder i lagandans tecken, men ett speciellt år var säsongen 2008. Då hade damlaget dessförinnan legat nere i tio år, så comebacken med serieseger i division 5 – som motsvarar dagens division 4 – var verkligen en höjdpunkt, uppger Susanne Stenberg, sporrad inför nya utmaningar på den halländska fotbollsscenen.

5 snabba till Susanne Stenberg…
1. Fotbollsidol?
"Mittbacken Thiago Silva i PSG."
2. Favoritarena?

"Ingen särskild."
3. Favoritlag?
"Allätare!"
4. Hobby utöver fotbollen?
"Umgås gärna med familj och vänner, tycker om att resa."
5. Sveriges chanser vid sommarens fotbolls-VM?
"Vi går vidare från gruppen – sedan kan allt hända…"


Kollektivet Trönninge IF i jubelscener på Tuvasvallen.

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se