Ginsten siktar på fredagsvinsten

FREDAGSINTERVJUN (36). Ingen uttalad målsättning inför säsongen, men GoIF Ginsten smyger med i norrsexans övre skikt och i afton väntar fredagsduell hemma på Ginstavallen mot tabelltrean Rolfstorp/Skällinge.

– Helt klart en intressant match. Vi är tabellfemma på 25 poäng och de ligger trea på 26, så visst kan en seger betyda en hel del inför höstspurten. Vi gjorde en fin bortamatch mot Rolfstorp/Skällinge i våras där vi vann med 1-0. Det blir en tuff uppgift – Rolfstorp/Skällinge spelar en rak och effektiv fotboll som vi får se upp med, konstaterar Ginsten-tränaren Mats Brorsson, vars lag inlett höstsäsongen lovande med fyra poäng på två matcher och som dessutom avslutade våren stilfullt med två raka vinster:
– Dessförinnan hade vi tre raka uddamålsförluster mot toppgäng, så oerhört välbehövligt för självförtroendet med vårens avslutande segrar mot Ätran (2-1) och Slöinge (5-0), där den senare nog sticker ut som vår främsta insats hittills 2018.
36-årige Brorsson profilerade sig som en notorisk målspottare i Ginsten-dressen 2014-2017 – däribland via 16 seriemål 2016 och ifjol överlägsen skytteligaledare med 26 mål, hela elva före närmaste konkurrent i division 6 norra Halland.
– Nu är det dock tränarskapet som gäller till hundra procent. Jag hoppade in en match i våras när det var ont om folk (målet lät inte vänta på sig…), men mer spelande är inte aktuellt. Att successivt gått över till att bli tränare har känts naturligt och sammanfattningsvis är det väldigt inspirerande, klargör Mats.

"Ett mer bollägande lag än tidigare"
Någon placeringsmålsättning finns inte direkt uttalad, men med 25 inspelade poäng och endast en pinne upp till tredjeplatsen kan Ginsten med all rätt sikta högt.
– Vi eftersträvar ju att plocka så många poäng som går och hamna så högt upp på den övre halvan som möjligt. Sju omgångar återstår och mycket kan hända, men i den absoluta toppen ser Galtabäck väldigt jämna ut och de har ryckt ifrån litegrann på sina 38 poäng.
Brorsson fostrades i Vessigebro BK, gick till Vinbergs IF som 18-åring där åtta år följde, därefter fem säsonger i Skrea IF – och nu är han alltså inne på sin femte säsong hos GoIF Ginsten, varav den första som huvudtränare.
– Målet inför 2018 var att utveckla vårt spel ytterligare. Och man märker av en förändring där vi för spelet tydligare och är ett mer bollägande lag än tidigare. Så känslan är positiv och optimistisk där laget är nyckelspelaren, anser Mats Brorsson.

5 snabba till Mats Brorsson…
1. Fotbollsidol?
"Dennis Bergkamp."
2. Favoritlag?
"Arsenal."
3. Seriekonkurrent som kittlar lite extra att möta?
"Långås/Morup."
4. Speciellt fotbollsögonblick som etsat sig fast?
"VM-sommaren 1994."
5. Vilket lag tror du vinner Allsvenskan?
"Hammarby."


Ginsten 2018, med Brorsson i helsvart till höger på övre raden.
Foto: GoIF Ginstens hemsida

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se