Halländska insatser på regionalt läger

Måndag-torsdag genomfördes ett regionalt SvFF-läger i Växjö, där 44 flickspelare i åldrarna 16-17 år deltog – däribland sju spelare tillhörande halländska föreningar.

Lägret för flickor födda -01 och -02 dagarna 22-25/10 iscensattes i Tipshallen i Växjö och leddes av Anders Johansson (förbundskapten F18-F19) och Johan Runnander (Smålands FF).
I ledarteamet på nio personer ingick bland andra Emma Silvandersson, Hallands Fotbollförbund, som spelarutbildare (SU), tillika tränare/instruktör.
– Samlingen ska spegla ett landslagsläger och innehöll tre träningar, en internmatch på onsdagskvällen och ett återhämtningspass på torsdagen. Dessutom erbjöds teoripass, bland annat kring kost och doping, beskriver Silvandersson och förklarar närmare syftet bakom regionala läger:
– Avsikten är att kunna erbjuda fler spelare möjligheten att utvecklas och skapa en ännu större plattform och ett bredare spelarurval inför landslagsuttagningarna. Att vi har så många ledare på plats samtidigt ger oss också chansen att nå varje spelare och ge individuell feedback.
Tre regionala läger i landet med totalt 132 flickspelare födda -01 och -02 mynnar ut i en landslagssamling i november med 44 spelare.
På det regionala lägret i Växjö utgjordes de halländska inslagen av följande sju spelare: Saga Holm (IF Centern), Olivia Ingman (Kungsbacka DFF), Elvira Johansson (IF Böljan Falkenberg), Sandra Lindmark (Onsala BK), Emma Lööv (Onsala BK), Moa Karlsson (Halmstads BK) och Julia Olsson (Laholms FK).
– I mitt uppdrag som spelarutbildare (SU) är jag ett extra stöd till spelarna och i samma veva en länk mellan Svenska Fotbollförbundet och distriktet. Jag har varit ute och tittat på spelare i Halland och rekommenderat dessa sju spelare, klargör Emma Silvandersson och påpekar att dessa rekommendationer, utifrån HFF:s riktlinjer, startar från 16 års ålder.


F02:orna Moa Karlsson och Julia Olsson på lägret i Växjö.

Bakgrund, regionala läger:
Fler spelare i åldrarna 16-17 år ska få stöd i sin fotbollsutveckling och ta del av utbildning som hittills enbart landslagsspelare fått. Det är tanken med det nya greppet med regionala läger för spelarutbildning. Lägren är en av flera nyheter i det arbete som tagits fram och beslutats av Svenska Fotbollförbundets styrelse och som genomförs under parollen "Spelarutbildningen – en helhet", där även distriktens delar ingår. Fler spelare ska få en likvärdig utbildning i bland annat kost, fotbollsfysiologi och fotbollspsykologi.

---------------------

60-talet ungdomar i farten på Påskbergsvallen
Apropå lägerverksamhet kommer ett träningspass med 60-talet ungdomar (40 killar och 20 tjejer) i åldrarna 13-16 år att genomföras ikväll fredag 26/10. Spelplatsen är Påskbergsvallen i Varberg och samlingen leds av HFF-utbildare i samarbete med Varbergs BoIS och dess tränare. Vid kvällens träning erbjuds även målvaktsträning.

Aktuellt i HFF SOL (spelar- och ledarutbildning):
HFF erbjuder spelarutbildning för 13-14, 15-16 och 17-19 år under hösten med träningskvällar i kommunerna och läger på höstlovet.
Samtliga datum här

HFF erbjuder höstlovsläger i Halmstad
HFF-läger på höstlovet i Halmstad, dagläger torsdag 1/11 och fredag 2/11 på Halmstad Arena för flickor och pojkar 13-14 år samt 15-19 år. Även med målvaktsträning.
Mer info och anmälan till höstlovslägret

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se