Nystart i Slöinge

FREDAGSINTERVJUN (51). Nästjumbo i fjolårets norrsexa med nedflyttning som följd – nu rustar Slöinge GoIF för nystart på herrsidan i division 7 norra.

– 2018 var tungt med sargat självförtroende och ett snitt på tolv spelare per träning. Samma killar fick i hög grad ställa upp för att få runt både A- och B-laget, vilket var slitsamt. Nu hoppas vi på nystart och omladdning i division 7 norra. Hittills har känslan och responsen varit positiv med omkring 25 spelare på varje försäsongsträning under januari, kommenterar Johan Träff, ny på tränarposten inför 2019 och som delar tränaransvaret med Mikael Bengtsson – gamle radarpartnern som spelare i Slöinge på 90-talet – och Jonas Wadstedt.
Träff och Wadstedt har under tio års tid kamperat ihop som ungdomsledare och "deras" lag som nu nått 16-17-årsåldern – där bland andra Johans son Oliver ingår – tar klivet upp i seniorleden. Utöver de yngre förmågorna har aktörer tillhörande det äldre gardet – i form av Johan Olsson och Joel Stjernström – lockats tillbaka och fler förstärkningar som Christoffer Sjövall Huerta (Arvidstorps IK), Viktor Hedelund (do), Jacob Henningsson (tillbaka efter ett år på ungdomssidan hos Falkenbergs FF) och Ludvig Stenlund (22-årig målvakt, tillika hemvändare från IF Böljan Falkenberg) borgar för viss optimism inför den stundande tävlingssäsongen.
– Att få till en bra ålderssammansättning och en mix mellan ungt och mer rutinerat är viktigt. Vi tre nya i ledarstaben har jobbat på att få in några mer erfarna pjäser som kan stärka och backa upp våra unga killar. Antalet på träningarna gör oss positiva och vi hoppas på en position i toppen av division 7 norra, klargör 48-årige Träff.

Slöinges främste målspottare genom tiderna
Johan Träff är ett synnerligen aktat namn i Slöinge GoIF-kretsar. Efter att ha startat den aktiva karriären i Falkenbergs FF – där han spelade fram till 17 års ålder – bestämde han sig, efter ett par år i fotbollsviloläge, för Slöinge.
Resten är historia med 395 fullträffar på totalt 570 seniormatcher – ett hisnande facit som gör målsprutan till föreningens skyttekung genom alla tider på herrsidan.
– Jag spelade i Slöinge från 20 till 37 års ålder. 395 mål känns som ett svårslaget rekord och jag var en hyfsat snabb djupledslöpande forward som uppenbarligen hade bra avslut och näsa för mål…
Särskilda höjdpunkter som ständig måltjuv hos Slöinge inföll på 90-talet med serieseger i division 5 1992 samt en meriterande andraplacering som nykomling bakom suveräna seriesegrarna Varbergs GIF i division 4 1993.
– Slöinge-upplagan som kom tvåa efter Varbergs GIF i division 4 1993 var riktigt stark. Vi hade ett väldigt bra och sammansvetsat gäng med Kenneth Nilsson som spelande tränare och pådrivare, minns Johan Träff.


Johan Träff i Slöinge-dressen 2009.
Foto: Slöinge GoIF:s hemsida

5 snabba till Johan Träff…
1. Fotbollsidol?
"Maradona."
2. Favoritlag?
"Liverpool."
3. Favoritarena?
"Slöinge IP – hög division 7-klass över den idrottsplatsen…"
4. Den bäste spelaren du lirat tillsammans med?
"Där måste jag säga två spelare som jag spelade med i Slöinges offensiv på 90-talet: Mikael Bengtsson och Kenneth Nilsson."
5. Speciellt fotbollsögonblick som etsat sig fast?
"När jag under första vändan som Slöinge-tränare var med om uppflyttning från sexan till femman 2004 – en häftig känsla."

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se