Ungdomar i farten på Brovallen

VESSIGEBRO. Läger i Hallands Fotbollförbunds regi lockar fotbollsungdomar – senast med 20 spelare från olika delar av länet där Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro utgjorde bas den 8:e och 9:e augusti.

Spelsugna tjejer och killar mellan 13 och 16 år, från diverse halländska föreningar, trivdes i solskenet på Brovallen i Vessigebro, där fokus under de två dagarna låg på anfalls- och avslutningsspel.
– Vi växlar teoripass med träningar och då vi är fyra utbildare på 20 deltagare finns stora möjligheter till individuell feedback, säger Caroline Bjersér, huvudansvarig med trion Emma Silvandersson, Anna Lundkvist och Mårten Lundkvist i rollen som övriga utbildare.
Årets andra av totalt fyra läger – vilka äger rum i samband med skolloven – kröntes med en match på 3x20 minuter.
– Roligt att träna tillsammans med spelare från andra klubbar som man inte träffat tidigare. Två skojiga dagar, tycker 13-årige målvakten Erik Lundberg, till vardags keeper i IFK Fjärås och med tyske Manuel Neuer som idol.
15-åriga Ebba Lundberg, anfallare tillhörande ValDer (Valinge Derome DFF) och med Kosovare Asllani som förebild, är inne på samma linje:
– Kul och utvecklande. Dessutom lite extra motiverande för mig som forward att vi övar anfallsspel under den här samlingen – man får tips och idéer som man kan jobba vidare på när man kommer tillbaka till träningarna där hemma.
Malin Hjalmarsson, ledare för IFK Fjärås P05:or, besökte lägret och gillade upplägget och atmosfären.
– Man får en energikick av att komma hit. Väldigt utvecklande och stärkande för ungdomarna, såväl fotbollsmässigt som socialt. Jag är enbart positiv till detta och emotser fler läger framöver, säger Malin.

Anmälan till HFF:s läger


Ungdomar i paussnack på Brovallen.

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se