”Engagemang präglar Löftadalens IF”

FREDAGSINTERVJUN (72). Positiva vindar blåser hos 60-årsjubilerande Löftadalens IF.

– Ja, det känns lovande inför 2020. Ungdomsverksamheten är på gång igen med 60 ungdomar i farten – från fotbollsskolan upp till 12-13 år – och vad gäller herrlaget tar vi nya tag i division 6 med en ny tränare i form av "Kenta" (Kent Inge) Bolin och en ny spelande assisterande tränare i Rasmus Olsson. Sexan 2020 blir förövrigt intressant med många roliga derbyn, vilket förhoppningsvis leder till fortsatt bra tryck även på bortamatcherna – vi är förknippade med en stor och trogen publikskara som stöttar vid bortamatcher, där vi ligger på ungefär 50-60 bortasupportrar i spridda åldrar, berättar LIF:s ordförande Kent Vikingsson, 54, som suttit vid rodret som ordförande i två år och har Löftadalen som moderklubb:
– Engagemang präglar Löftadalens IF. Jag spelade här från sju till 19 års ålder, där jobb i Oslo gjorde att jag la av som spelare i föreningen. Nu på lite äldre dar fick jag, efter ett år som styrelseledamot, frågan om jag kunde tänka mig att bli ordförande – ett val jag knappast ångrar då drivet är stort i föreningen och en särskild anda råder hos landsortsklubbar.
Medlemsantalet når drygt 100 och utmaningar finns naturligtvis inför framtiden.
– Att behålla de ungdomar som spelar i föreningen är förstås en nyckelfaktor och därefter att även försöka utöka antalet på ungdomssidan – det är ju barnen som är framtiden. På herrsidan eftersträvas såväl ett A- som B-lag i aktivitet och dessutom siktar vi framöver på att starta ett damlag igen.

Videohälsning från Janne Andersson
Kent är bosatt i Frillesås, där tre av barnen – Agnes, 12, William, 14, och Arvid, 19 år – spelar i Frillesås FF. Vad beträffar Löftadalens IF:s 60-årsjubileum – föreningen bildades 1959 medan vackra hemvisten Löftavallen stod klar och invigdes 1973 – firades denna högtidlighet lördagsaftonen den 19 oktober.
– 150 personer gästade Stuvs bygdegård. En lyckad och trevlig kväll, där de första dam- och herrlagens representanter var särskilt inbjudna och dök upp mangrant. Från Hallands Fotbollförbund höll Mikael Hansson (HFF-styrelseledamot, tillika ordförande i Tävlingskommittén) ett uppskattat tal och något som rev ner extra applåder var förstås överraskningen när förbundskaptenen Janne Andersson skickade en videohälsning, där han gratulerade till 60-årsjubileet och dessutom berättade om ett besök han gjort på Löftavallen på 80-talet – då som tränare för Alets IK:s damlag.
Nu emotses säsongen 2020.
– Spännande med ett nytt fotbollsår och härnäst i tävlingssammanhang intressant att se hur vi hanterar kommande DM-gruppspelet med Ullareds IK, Särö IK och Glommens IF som motståndare, avrundar Vikingsson.

5 snabba till Kent Vikingsson…
1. Fotbollsidol?
"Messi."
2. Favoritlag?
"Barcelona."
3. Det bästa med att tillhöra Löftadalens IF?
"Engagemanget från folk i och runt föreningen."
4. Fritidsintresse?
"Golf."
5. Speciellt fotbollsögonblick som etsat sig fast?
"Zlatans cykelspark på Friends Arena mot England (den 14 november 2012) – onekligen Zlatans kväll med fyra mål i 4-2-segern."

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se