Historisk cuptitel för Astrio

BK Astrio är herrklassens distriktsmästare 2019 efter onsdagskvällens 5-4-seger i en synnerligen händelserik final mot Onsala BK.

Onsdagsaftonens cupfinal på Kärlekens IP:s konstgräs i Halmstad mellan BK Astrio – särklassig seriesegrare i division 4 och som redan säkrat avancemanget till division 3 2020 – och Onsala BK – tabellfyra, tillika vrålstark nykomling i division 2 västra Götaland – slutade 5-4 till gulsvart, vilket betydde Astrios första cuptitel på herrsidan.
"Det är en stor glädje. Vår första DM-titel någonsin på herrsidan, vilket är trevligt och ett erkännande för laget och föreningen. Vi gör en mycket bra match och att vinna mot ett division 2-lag är självklart ett styrkebesked", sammanfattar Astrio-tränaren Mats Jingblad, vars spelskickliga gäng därmed tagit en dubbel i år:
"Seriesegern är säkrad och dessutom DM-pokalen – nu är vårt nästa mål att gå obesegrade genom hela serien där vi har två matcher kvar i division 4."
Efter Adam Josefssons 1-0 i första halvleken rena rama målexplosionen i andra akten via åtta mål – underhållande och definitivt i publikens smak. Max Eggertsson satte två pytsar (varav en på straff) medan Sten Preuss och Vigan Ademi nätade en gång vardera hos ett Astrio som ryckte fram till 5-1 innan Onsala reducerade tre gånger om. Hos Onsala blev Oliver Nåfors tvåmålsskytt och Victor Karlsson och Victor Andersson hamnade också i målprotokollet.
"Astrio gör en riktigt bra insats och det är bara att gratulera. Tyvärr var vår totala prestation för svag och givetvis är vi besvikna att vi inte lyckades vinna. Vi får ta nya tag och har som ambition att avsluta hösten så bra som möjligt i division 2 – härnäst nere i Malmö på lördag borta mot Prespa Birlik", konstaterar Onsalas tränare Christoffer Gustafsson.

De fem senaste distriktsmästarna på herrsidan:
2019: BK Astrio
2018: Tvååkers IF
2017: Onsala BK
2016: Tvååkers IF
2015: IFK Fjärås


Astrios historiska guldgäng.

Mer om DM 2019:

Valinge-Deromes cuptriumf på damsidan

DM-vinnarna i ungdomsklasserna