LFK rustar för årets sista strid

Avgörande division 2-kval för Laholms FK.

Läget är tufft men inte omöjligt för Laholms FK mot IFK Malmö, där Malmö vann drabbningen i Laholm med 2-1. Nu återstår avgörande retur på Malmö IP imorgon lördag 26/10, avspark 14.00. Räkna med en hel del LFK-supportrar på plats för att stötta sitt lag i jakten på en division 2-biljett.

Vad gäller halländsk koppling i Allsvenskan strider Falkenbergs FF för att klara kontraktet – två omgångar återstår och på lördag väntar Kalmar FF på Guldfågeln Arena. FFF parkerar som jumbo på 19 poäng, en poäng upp till GIF Sundsvall på kvalplatsen.

I Superettan också två omgångar kvar – urstarka Varbergs BoIS leder serien på bättre målskillnad än Mjällby AIF (båda på 53 poäng) och trea, på den allsvenska kvalplatsen, huserar IK Brage på 51 poäng. Onekligen en rafflande toppstrid, där även fyran Jönköpings Södra är med i den allsvenska diskussionen på 48 poäng. De två främsta lagen avancerar till Allsvenskan 2020 och för BoIS stundar IF Brommapojkarna söndag 27/10, matchstart kl. 17.30 på Grimsta IP. Tabellnian Halmstads BK möter förövrigt just toppinblandade Brage på Örjans vall (söndag 15.00).

Tvååkers IF, sexa och på definitivt säker mark i division 1 södra, möter Torns IF borta på lördag kl. 14.00 och avslutar serien med hemmamatch på Övrevi mot Eskilsminne IF lördag 2/11.


BoIS-jubel för Persson & Seljmani på söndag?
Foto: Krister Andersson, Bildbyrån