”Spännande med derby mot HGH”

FREDAGSINTERVJUN (58). Smakstart med 5-1-seger inklusive målskytt i premiären mot VGLT – nu laddar Getinge/Slöinges kvicka vänsterytter Camilla Christiansson för en inspirerande andra omgång borta mot HGH FC på annandag påsk.

– Spännande med derby mot HGH. Det är ju HGH:s första match någonsin i seriesammanhang på damsidan, så de lär vara peppade inför uppgiften. Det känns ovisst på förhand, men vi är taggade mot ett säkerligen duktigt motstånd, fastslår 30-åriga Camilla inför mötet på Wegeli i Haverdal på annandag påsk kl. 15.00.
Ligaupptakten i division 4 2019 kunde knappast bli bättre för den sedan ifjol nystartade fusionen Getinge/Slöinge: 5-1 mot VGLT med Camilla-mål fram till 3-0 precis före pausvilan.
– En stabil och härlig seger. Vi hade fyra olika målskyttar och lade in det avgörande rycket med tre mål inom loppet av de tio sista minuterna i den första halvleken. För egen del satte jag 3-0 – jag fick en boll på mittplan, avancerade framåt i banan, tråcklade mig förbi ett par försvarare och till slut befann jag mig i straffområdet och lade in bollen mellan benen på målvakten, beskriver Christiansson solonumret.
Camilla inledde spelandet som nioåring i HÅFF och gick till Slöinge som elvaåring, där hon kamperade ända fram till 2016. De två senaste säsongerna har tillbringats hos Kvibille BK, som avvecklade damverksamheten inför 2019.
– Jag ville testa spela högre upp i seriesystemet och då passade Kvibille och division 2 bra. 2017 vann jag Kvibilles interna skytteliga på nio mål och första halvan av säsongen 2018 missades på grund av graviditet och påföljande barnafödande. Men augusti 2018 var jag tillbaka och spelade matcherna i höstas, förklarar Camilla, mamma till sonen Leon, tio månader.

"Lever på min snabbhet"
Att det blev snar comeback i Slöinge motiveras utifrån flertalet faktorer:
– Jag var och provtränade hos ett par andra klubbar, men valet föll på Getinge/Slöinge tack vare lagkänslan, familjebiten och närheten i och med att jag bor i Kvibille, lockelsen att spela på Slöinge IP igen och dessutom vägde det tungt att Janna Hultén och Klara Nilsson även valde spel i Getinge/Slöinge.
Vänsterspringaren tillhör, som målskytt och framspelare i en och samma person, den kreativa spelartypen.
– Jag lever på min snabbhet. Jag har dessutom en envishet som förhoppningsvis smittar av sig på omgivningen. Jag är en lagspelare som försöker stötta och pusha mina medspelare i såväl med- som motgång, poängterar Camilla Christiansson, vars Getinge/Slöinge hoppas på en plats på den övre halvan av division 4.


Camilla i aktion under Kvibille-tiden.

5 snabba till Camilla Christiansson…
1. Fotbollsidol?
"Jag är mer för lagprestationer, till exempel Islands 1-1 mot Argentina vid förra sommarens VM."
2. Favoritlag?
"Följer Manchester Uniteds matcher."
3. Hobby utöver fotbollen?
"Träning överlag, exempelvis cykling och löpning. Renovera huset."
4. Favoritsituation på planen?
"Känslan när man drar förbi ett par motståndare och lägger in bollen från kanten till en spelare i boxen som gör mål."
5. Speciellt fotbollsögonblick som etsat sig fast?
"Turneringsvinsten i F16-klassen i Skanska Indoor 2005 när vi i Slöinge finalslog Skrea."

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se