Seniorfotbollens seriestart

Hallands FF:s tävlingskommitté meddelar att starten av representationsserierna sker från och med den 8 juni. Beslutet är baserat på de rekommendationer och beslut Svenska Fotbollförbundet angett den 25 mars angående förbundsserierna.

Med utgångspunkt i de rekommendationer som Svenska Fotbollförbundet angett och det beslut som SvFF angav den 25 mars angående förbundsserierna, meddelar Tävlingskommittén (TK) inom HFF följande beslut gällande årets seriespel för seniorfotbollen:

  • Spelstart av seriespelet avseende seniorfotbollen sker i vecka 24 från och med den 8 juni. Detta gäller division 2-4 damer, division 4-6 herrar och alla utvecklingsserier för damer och herrar. Serierna genomförs som enkelserier.
  • Serierna startar med omgång 12 med följande spelperioder 2020: vecka 24-28 samt vecka 33-38.
  • Spelordningen kommer att uppdateras i FOGIS med start vecka 14 och klart senast tisdag vecka 15.
  • Lagen skall komma överens om speldatum och lägga in dessa i FOGIS senast den 1 maj. Kommer lagen inte överens, placerar TK in matchen. Matcher kan läggas in med 48 timmars mellanrum. Inlagda matcher kommer att kontrolleras efter den 1/5 så att domartillsättning kan säkerställas. Max 3 matcher/serie samma dag.

DM seniorer 2020
TK har beslutat att pausa DM för seniorer med omedelbar verkan 17/3. Besked om fortsatt spel kommer vid ett senare tillfälle.

Barn- och ungdomsfotboll
Besked om seriestart med mera avseende barn- och ungdomsfotboll kommer att ges senast under vecka 15.

Träningsmatcher 2020
Träningsmatcher är som tidigare informerats varje enskild förenings ansvar fram tills annan information delges.
Träningsmatcher kan spelas med hänvisning till de regelverk som Folkhälsomyndigheten angett. HFF rekommenderar att träningsmatcherna genomförs mellan lag lokalt, som rättesnöre vad som är lokalt kan anges att laget inte passerar mer än en kommungräns för match. Genomförande av träningsmatch förutsätter också att rekommendationerna för "Träna gärna, men gör det säkert!" följs.

SvFF:s krisplan för den nationella fotbollen

HFF:s infosida rörande coronapandemin