Grönt Kort Leda lagetutbildning 17/1-18.

Det finns platser kvar till utbildningen för Grönt kort - Leda laget hos Snöstorp Nyhem FF 17/1-18. För anmälan och mer information kontakta  usektionen@snff.se

Vinbergs IF Årets barn- och ungdomsförening

Vinbergs IF har, av Svenska Fotbollförbundet och samarbetspartnern SJ, utsetts till Årets barn- och ungdomsförening i svensk fotboll 2017.
I enlighet med tidigare år uppmärksammas vinnande förening i samband med Fotbollsgalan, där VIF:s representanter således prisas i Globen måndagen den 20 november.
Hallands Fotbollförbund gratulerar Vinbergs IF till denna utmärkelse!

En åsikt med insikt

Under de senaste åren har frågor kring tidig selektering, toppning/nivåindelning och tabellernas vara eller icke vara, inom barn- och ungdomsidrott varit flitigt omdebatterade. Vi välkomnar debatten då vi tror att den kommer göra barn- och ungdomsidrotten bättre, men det finns ett antal aspekter som gör oss bekymrade gällande debattklimatet som råder. Tyvärr är det allt för vanligt att den tar sin utgångspunkt i anekdotisk bevisföring ("jag vet en spelare som…"), "vuxenbaserad common-sense" ("det funkade för mig så därför funkar det för alla"), eller goda intentioner ("det är barnen själva som vill träna mer, satsa och tävla"). Vi tycker att barn- och ungdomsidrotten, som i större delen av samhället, istället ska ta utgångspunkt i forskning och bästa tillgängliga evidens i kombination med barn och ungdomars egna åsikter. En viktig sak i sammanhanget är att dessa två utgångspunkter i stor utsträckning råkar hänga ihop. Fortsättningen hittar du här.

Dialogforum Tvååker 25 oktober

Här hittar du minnesanteckningar från dialogforum i Tvååker den 25 oktober.

Visa alla nyheter