Inspirationskväll med prisad pionjär

HFF bjuder in till inspirationskväll på Tofta bygdegård i Varberg med prisade fotbollspionjären, tillika Futebol dá força-grundaren Cecilia Safaee torsdagen den 23 augusti kl. 18.00-20.00.

Futebol dá força, FDF, initierades och grundades av 26-åriga Cecilia Safaee (tidigare Andrén Nyström), som startade verksamheten 2012 som 20-åring i Moçambique.
FDF syftar till att stärka tjejers självförtroende och ge dem konkreta verktyg så att de själva kan förbättra sina framtidsutsikter och sitt värdebaserade ledarskap. Fotbollen, och framförallt fotbollslagen, blir en neutral mötesplats där tjejerna får stöd, kunskap och kraft.
FDF når idag 8 000 fotbollsspelande tjejer i Sverige, Moçambique, Zambia, Finland och på Åland och är en internationell organisation med 500 ledare som bland annat hyllats som "Årets peppare" vid Idrottsgalan 2017 och som stöds av Kronprinsessparets stiftelse sedan 2014.
– När jag först insåg att Futebol dá força verkligen fungerar, att det verkligen ger tjejer möjlighet att själva skapa sina framtidsutsikter – att förvandla sina drömmar till mål – då insåg jag också att det kunde bli hur stort som helst. I grund och botten handlar det om att jag tror att alla människor kan komma precis så långt de vill, om de bara får möjligheten. Det är det vi gör med Futebol dá força. Vi ska förändra världen – och vi har bara börjat, säger Cecilia Safaee.

Här kan du anmäla dig till inspirationskvällen 23/8

Inbjudan för kvinnliga ledare till höstens FDF-utbildningar


Cecilia Safaee föreläser i Varberg 23/8.
Foto: saj.se