”Motivationen höjs”

FREDAGSINTERVJUN (49). Ränneslövs GIF tvekade aldrig att ersätta Lidhults GoIF i division 6 södra – och tränaren Tim Wikström uppger att sydhallänningarna är redo för sexan.

– Vårt mål inför fjolårets säsong var att gå upp i sexan. Nu blev vi tabellfemma i sjuan 2018, men efter att ett par lag dragit sig ur division 6 södra – senast Lidhult – är vi nu plötsligt i sexan. Motivationen höjs ytterligare hos spelarna och det känns spännande och inspirerande att återigen spela i sexan, fastslår Wikström, som 2019 gör sin andra säsong som A-lagstränare hos Ränneslöv.
29-åringen menar att beslutet att tacka ja till platsen i division 6 södra framstod som "ett givet val" – en trupp på 25-30 spelare indikerar att bredden finns.
– Laget ser bra ut. Vi fick in tolv-tretton spelare ifjol och har därmed betydligt fler alternativ att tillgå. Vi har fyllt på underifrån och har en god ålderssammansättning med en del yngre i åldrarna 18-20 år, några i 25-årsåldern samt några spelare kring 30-strecket. En specifik målsättning sätts längre fram, men givetvis har vi ambitionen att göra så bra ifrån oss som möjligt nu när vi flyttats upp en serie, deklarerar Tim.

Årspremiär mot lokalkonkurrent
Vad gäller nyheter i Ränneslövs ledarstab kommer Wikström få stöttning av Patrik Philipson, som efterträder Freddy Pettersson (slutar) i rollen som assisterande tränare.
– Patrik känner till laget och föreningen väl sedan tidigare och har varit mittback och lagkapten här under ett antal säsonger, så det känns som en väldigt bra lösning. Vi jobbade hårt för att få in Patrik i tränarteamet och till slut gick det vägen, vilket vi är väldigt nöjda med.
Säsongsstarten sker på söndag med fyspass i Skottorpshallen och under försäsongen aviseras tre träningar i veckan: måndagar och torsdagar hemmavid på Björkvallens grusplan och tisdagar på konstgräs i Båstad.
DM-gruppspelet i mars innehåller Vapnö, Halmia Academy och Kornhult/Hishult i motståndarväg, men årspremiären äger faktiskt rum redan nästa lördag 19/1 när seriekollegan Skottorp väntar i träningsmatch på Glänninges konstgräs i Laholm.
– Alltid roligt och stimulerande att spela match. Ett väldigt tidigt test mot en kommande derbymotståndare, påpekar Tim Wikström.

Wikströms fotbollsbana:
Slutade som aktiv i Lilla Tjärby IK vid 13 års ålder, men började omgående som ungdomstränare i LTIK och VGLT. Därefter följde en roll som P14-tränare i Ängelholm 2010. Fler uppdrag som ungdomstränare väntade med två säsonger i HBK 2011-12 (åldrarna 14-16 år) och två säsonger som U17-tränare i Markaryd 2013-14. Sedan 2015 i Ränneslövs GIF:s ledarstab: 2015-17 som assisterande tränare bakom UIf Wernersson och från och med 2018 som huvudtränare.


Foto: Ränneslövs GIF:s hemsida

5 snabba till Tim Wikström…
1. Fotbollsidol?
"Ronaldinho var definitivt en favoritspelare."
2. Favoritlag?
"Arsenal."
3. Seriekonkurrenter som kittlar extra att möta?
"Kommande derbyn i division 6 södra mot Skottorp, Skogaby och Hasslöv."
4. Intresse utöver fotbollen?
"Umgås med familjen."
5. Speciellt fotbollsögonblick som etsat sig fast?
"När jag var på Camp Nou i Barcelona 2011 – en härlig match mot Villarreal där Barca vann med 4-2."

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se