Corona

Här samlas aktuell info med anledning av coronapandemin (uppdaterat 2020-05-29, se kursiverat).

HFF utgår från de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet anger. Ta del av dessa rekommendationer via nedanstående länkar.

Vad gäller symptom och misstänkt smitta ska man, enligt Folkhälsomyndighetens uppmaning, kontakta 1177 Vårdguiden via telefon och berätta om sina symptom och var man vistats den senaste tiden. Besök inte någon vårdinrättning – kontakta alltid 1177 Vårdguiden först. Vid frågor om coronaviruset, hänvisar Folkhälsomyndigheten att ringa till 113 13. Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att förhindra och begränsa smittspridning av coronaviruset, som av WHO klassas som en pandemi, är följande:

  • Hålla en god handhygien och tvätta händerna ofta (om tvål och vatten inte finns tillgängligt, använd handsprit)
  • Hosta och nys i armvecket
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun
  • Stanna hemma när du är sjuk

Hallands Fotbollförbund genomför framöver inga fysiska möten och utbildningar inomhus i enlighet med Svenska Fotbollförbundets och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Möten och utbildningar kommer att ställas in, skjutas fram i tiden eller genomföras digitalt. Info om nya datum för framskjuten aktivitet kommuniceras med de som är anmälda.
Hallands FF rekommenderar starkt att föreningarna också följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten, SvFF och HFF anger.

Seriespel seniorlag 2020
Fr.om. den 14/6 är det tillåtet för samtliga åldrar att spela match, tränings- eller tävlingsmatch under förutsättning att alla andra restriktioner från FHM följs, vilket innebär att matchen spelas utan publik. Endast de som är nödvändiga för matchens genomförande får vara på plats, inga andra.
Med utgångspunkt i de rekommendationer som SvFF angett och det beslut som SvFF angav 25 mars angående förbundsserierna meddelar HFF:s Tävlingskommittén (TK) följande beslut angående årets seriespel för seniorfotbollen:
Besked om nedanstående kommer under dagen, senast 18:00
Spelstart av seriespelet avseende seniorfotbollen sker i v24 från och med 8 juni. Detta gäller div 2-4 damer, div 4-6 herrar och alla utvecklingsserier för damer och herrar. Serierna genomförs som enkelserier.
Serierna startar med omgång 12 med följande spelperioder 2020: v24-28 samt v33-38.

DM seniorer
TK har beslutat att pausa DM för seniorer med omedelbar verkan 17/3. Besked om fortsatt spel kommer vid ett senare tillfälle.

Barn- och ungdomsfotboll
Seriespelet för all barn- och ungdomsfotboll inom HFFs regi är igång. Vid genomförandet av matcher skall FHM:s riktlinjer följas. Träningsmatcher kan genomföras inom distriktet.
Ungdoms-DM skjuts på framtiden där vi återkommer med besked om när det kan genomföras.

Vid genomförande av matcher så rekommenderar HFF att föreningen tar ansvar och följer SvFFs rekommendationer att undanbe sig publik vid samtliga matcher. Föreningen och ledare uppmanas att tydligt markera att de som skall närvara vid matcher är de som måste vara där för att matchen skall kunna genomföras. För att matchen skall kunna genomföras krävs det så klart att spelarna vid bortamatch har möjlighet att ta sig till arenan. Då ingår de som hjälpt till att köra spelarna i ledargruppen. Se mer info om detta i SvFFs riktlinjer och i särskild nyhet på HFFs hemsida.

För genomförande av poolspel och/eller sammandrag så gäller de riktlinjer som FHM angett avseende antalet personer kring planen.

Cuper ska skjutas fram tills riktlinjerna om max 50 personer ändras till att fler personer kan vistas tillsammans. Föreningar som ansökt och fått tillstånd att genomföra egen tävling/cup har möjlighet att byta datum, meddela HFF kansli nya datum.

Tränarutbildning C, B ungdom, A ungdom – utbildningar som genomförs görs med digitala teoripass med praktikpass utomhus där deltagarna kommer ombytta. Praktikpassen är tills vidare uppskjutna.
Tränarutbildning UEFA B planeras att genomföras under höst-vinter 2020-2021.

Leda laget – samtliga spelformer genomförs digitalt om utbildare är bekväm med formatet. Leda laget centrala utbildningar kan man anmäla sig till här
Interna utbildningar i förening som genomförs med HFF-utbildare följer HFF:s beslut. Utbildning i förening kan genomföras av HFF utbildare boende i samma kommun som föreningen finns under förutsättning att alla riktlinjer i övrigt följs t.ex. att hålla avstånd, tillgång till handsprit och möjlighet att tvätta händer mm.
Interna utbildningar i förening som genomförs med HFF-föreningsutbildare följer föreningens beslut/rekommendationer.

Spelarutbildning
All teori genomförs i digitala format. Ev. praktik genomförs utomhus. Spelare kommer ombytta, ingen gemensam omklädning i de fall praktiken genomförs.
Hallandslag 15 år-samlingar och Hallandslag 16-19 år-samlingar Inbjudan till träningstillfällen under juni och juli kommer att skickas till spelare som anmält sig till verksamheten i HFF SOL.
Extraträningar 13-14 år och 15-19 år – planerad verksamhet skjuts upp till tills vidare

Barndomare – planerade utbildningar skjuts upp tills vidare
Ungdomsdomare – teoretiska delar genomförs digitalt enligt planering. De praktiska momenten genomförs utomhus enligt besked vid senare tillfälle

Uppdateringar från myndigheter och SvFF kan du ta del av via nedanstående länkar.

Svenska Fotbollförbundet

Folkhälsomyndighetens hemsida

Till Polismyndighetens hemsida: Ytterligare begränsade möjligheter vid sammankomster och tillställningar

UD

Riksidrottsförbundets information angående coronaviruset och idrottsrörelsen

Svenska Fotbollförbundets riktlinjer med anledning av coronaepidemin