Kallelse P01 träning 21 september och 28 september.

Kallelse 21/9 Se här

Kallelse 28/9 Se här

Kallelse P01 match mot Skåne 27/9 på Halmstad Arena.

Truppen kommer att kompletteras under veckan. Se kallelse här

HFF söker fotbollsutvecklare

Hallands Fotbollförbund har antagit en ny riktning för sin barn- och ungdomsverksamhet. Absolut fokus är att utbilda och fortbilda föreningarnas tränare och ledare. Genom fler och bättre utbildade ledare ökar vi möjligheten att nå svensk fotbolls vision, så många som möjligt – så länge som möjligt – så bra som möjligt. För att detta ska bli möjligt behöver HFF anlita fler instruktörer som kan bistå föreningarna med utbildning, råd, stöd och information i föreningsmiljön.

Vill du anta denna utmaning och detta uppdrag för att tillsammans med alla föreningar utveckla den halländska fotbollen? Då ska du söka uppdraget som fotbollsutvecklare.

Klicka här för mer information.

En åsikt med insikt

Under de senaste åren har frågor kring tidig selektering, toppning/nivåindelning och tabellernas vara eller icke vara, inom barn- och ungdomsidrott varit flitigt omdebatterade. Vi välkomnar debatten då vi tror att den kommer göra barn- och ungdomsidrotten bättre, men det finns ett antal aspekter som gör oss bekymrade gällande debattklimatet som råder. Tyvärr är det allt för vanligt att den tar sin utgångspunkt i anekdotisk bevisföring ("jag vet en spelare som…"), "vuxenbaserad common-sense" ("det funkade för mig så därför funkar det för alla"), eller goda intentioner ("det är barnen själva som vill träna mer, satsa och tävla"). Vi tycker att barn- och ungdomsidrotten, som i större delen av samhället, istället ska ta utgångspunkt i forskning och bästa tillgängliga evidens i kombination med barn och ungdomars egna åsikter. En viktig sak i sammanhanget är att dessa två utgångspunkter i stor utsträckning råkar hänga ihop. Fortsättningen hittar du här.

Visa alla nyheter