5 heta helgtips

"5 heta helgtips" belyser den halländska fotbollen med fem utvalda matcher inför varje helg – den här gången med höjdare som seriefinaler och VM-kvartsfinal i Rennes.

Fredag 28/6:
19.00 Unnaryds GoIF-Torup/Rydö FF, division 6 södra herrar
Rustat för seriefinal på Strandvallen i division 6 södra. Tabelltvåan Torup/Rydö (24 poäng) har tio raka matcher utan förlust, släppt in minst mål i hela serien (10) och enda nederlaget hittills kom mot just Unnaryd i premiären (0-1). Serieledande Unnaryd är tre poäng före i täten och lär vilja resa sig efter senaste förlusten borta mot jumbon Arvidstorp (1-4).

19.00 Andersbergs IK-BK Walldia, division 7 södra herrar
Seriefinal i division 7 södra, där Andersberg leder serien på 25 poäng och obesegrade Walldia skuggar en poäng bakom.
"Visst är vi sugna på vinst och att gå upp i serieledning. När vi möttes i maj på Wallevi blev det 1-1 och vi räknar med en ny tät fajt – det finns en rivalitet mellan lagen sedan tidigare", säger Walldias skytteligaledare Johan Green (17 mål).

Lördag 29/6:
14.00 Hyltebruks IF-IFK Fjärås, division 3 damer  
Fjärås med toppvittring har chans att haka på serieledande Tölö – vid vinst på lördag skuggar man en poäng bakom. Hyltebruk har varit solida och kamperar i mitten, med Hanna Hallberg som främsta målskytt på sju baljor. Mötet på Ögärdets IP den 22 april mynnade ut i 3-0-seger för Fjärås efter två mål av Maja Grunditz (nio seriemål hittills) och ett från Paulina Carlsson.

18.00 Falkenbergs FF-IF Elfsborg, Allsvenskan
FFF kliver in i allsvenska hetluften igen via hemmamatch mot Elfsborg. Hemmalaget parkerar som nästjumbo och är i poängbehov medan gästerna – med Pawel Cibicki (fyra mål under våren) som offensiv profil – siktar på att närma sig topp 5.

18.30 Tyskland-Sverige, VM-kvartsfinal
Laddad kvartsfinal i VM-fotbollen i Frankrike. Sverige 1-0-slog Kanada i åttondelen, där Stina Blackstenius (målgörare) och Hedvig Lindahl (lysande straffräddning) trädde fram som blågula matchvinnare. Tyskorna bär på favoritskapet – läge för Sverige-skräll på Roazhon Park i Rennes?


Blågula glädjescener även mot Tyskland på lördag?
Foto: Simon Hastegård, Bildbyrån

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se