5 heta helgtips

HFF lanserar härmed en ny potentiell fotbollssnackis – "5 heta helgtips" – där vi inför varje helgomgång listar fem utvalda matcher som spelas i våra lokalserier runt om i Halland.

Lördag 30/9:
13.30 Bua-Genevad/Veinge, division 5 herrar

Tre poäng och elva plusmål till godo gentemot tvåan Norvalla – allt talar för serieseger för division 4-klara GIF/VIF. Vid Bua-vinst samtidigt som Norvalla förlorar hemma mot redan nedflyttningsklara Galtabäck går Bua upp i fyran tillsammans med Genevad/Veinge. Infinner sig viss dramatik på lördag?

Söndag 1/10:
14.00 Astrio-HÅFF, division 4 herrar

Astrio – som staplat trepoängare på hög under hösten – sitter i guldsits för serieseger, där en poäng räcker hemma mot bottenkrigande HÅFF. Fullbordas de tongivande ex-halmianernas succé hos gulsvart?

14.00 Leikin-Åsa, division 4 herrar
Formstarka Åsa har numera andraplatsen i sin ägo, men en poäng bakom jagar såväl Fjärås som Kvibille. Leikin utstrålar dock kvalité på sistone, så kalkylera med en tuff drabbning på Sannarp.

14.00 Ginsten-Grimeton, division 6 norra herrar
Striden om kvalplatsen uppåt är stenhård, med Grimeton-favör med en poängs marginal kontra Långås/Morup och Rinia. Klarar Grimeton av hemmastarka Ginsten eller blir det månne tabellförändringar i slutomgången?

14.00 Ätran-Arvidstorp, division 7 norra herrar
Seriesegrarna Galgbacken har säkrat avancemanget till sexan, men vilket lag som lägger beslag på den andra direktplatsen uppåt är mer ovisst. Tabelltvåan Ätran konkurrerar med Falkagård och Trönninge BK (som möts i slutomgången), men gör man jobbet och slår Arvidstorp spelar Ätran division 6-fotboll 2018.