LFK-anfallarens nya mål

FREDAGSINTERVJUN (12). Elva fullträffar i division 2 under den gångna säsongen – nu siktar anfallaren Maja Ljungberg och ett förstärkt Laholms FK på topp 3-placering 2018.

– Truppen ser minst sagt intressant ut. Vi har ett bra lag på papperet och har dessutom fått in två duktiga nyförvärv från division 1-klubben Stattena: Malin Schibli och Ida Axeldal, säger Maja.
2016 års tredjeplacering följdes av en slutposition som tabellfyra i division 2 sydvästra Götaland 2017 – "tyvärr för många uddamålsförluster" – med elva Maja-mål, ett facit hon delade med anfallskompisen Linnea Nilsson.
Utöver två meriterande offensiva förstärkningar och ytterligare ett års division 2-erfarenhet tillkommer en ny LFK-tränare i form av rutinerade Stefan Johansson, senast hos seriekollegan Kvibille BK.
– Han känns väldigt kunnig, vet vad han pratar om och vad han vill, så det känns bra, konstaterar Ljungberg, vars Laholm senast 2-0-slog just Kvibille i en träningsmatch förra helgen.

"Härlig gemenskap"
21-åriga Maja har varit Laholms FK trogen hela sitt fotbollsliv och att division 1-lira i sin moderförening hade givetvis varit stort.
– Ja, målsättningen över en längre period är att någon gång spela i division 1. Jag är optimistisk och tror att vi kan uppnå bra resultat – vi har en härlig gemenskap och glädje i laget och dessutom en tro på vad vi gör.
Ljungbergs ordinarie position som innermittfältare kom inför 2017 att skifta till en plats i kedjan – i en roll som targetplayer med nämnda Linnea Nilsson desto mer hotande i djupled.
– Jag har trivts bra som mötande forward, där jag med min teknik, speluppfattning och bakgrund som innermittfältare även kan vända upp och fördela boll till kanterna. Förhoppningsvis kan jag fortsätta utvecklas i rätt riktning och de nya spelarna kommer också medföra nyttig ökad konkurrens, avrundar Maja Ljungberg.

5 snabba till Maja Ljungberg…
1. Fotbollsidol?
"Messi."
2. Favoritarena?

"Glänninge Park."
3. Favoritlag?
"Arsenal."
4. Speciellt fotbollsminne som etsat sig fast?
"Inget som jag kommer på just nu."
5. Favoritsituation ute på planen?
"Ta emot och fördela boll."


Laholms Maja Ljungberg (nr 14) i dribblingstagen.

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se