Selmani går på offensiven

FREDAGSINTERVJUN (8). Efter lysande höstspurt och förnyat division 4-kontrakt i sista minuten andas Hyltebruks IF:s offensiva frontfigur Labinot Selmani optimism inför 2018.

– Jag är positiv. Vi ska vara ett topplag nästa år. Vi behöver få in ett par nya ansikten och förstärka laget, men gör vi det och Stuart (Hiscock) blir kvar som tränare ser det lovande ut, säger 21-åringen, som med sju mål toppade Hyltebruks skytteliga 2017.
Att Hyltebruk vände den negativa spiralen, avslutade fyran med fyra raka utan förlust – tre segrar och en oavgjord – och passerade bottenkollegan HÅFF (nedflyttning tillsammans med Andersberg) med en poängs marginal i slutomgången, tillskriver Labinot till stor del tränarbytet:
– Att assisterande tränaren Stuart gick in och övertog huvudansvaret betydde mycket. Det blev en seriösare satsning där poängen var det enda viktiga. Blir Stuart kvar som tränare, blir jag kvar. Men jag vet inte än om jag stannar i Hyltebruk. Jag flyttar till Halmstad i januari, så vi får se.

Drömvolley mot Leikin
Labinot har spelat i Hyltebruk under hela sitt liv och är en kvick och bollskicklig vänsterytter som gillar att utmana.
– Jag är en teknisk och snabb ytter som vill ha mycket boll. Helst av allt kommer jag i en rättvänd position där jag dribblar förbi min mötande back – i genombrottslöpningarna är det inte många som hänger med mig.
2017 var "mindre bra för laget":
– Vi fick verkligen kämpa till sista stund. Skönt att vi redde ut det tack vare en bra höst och dessutom med hjälp av Snöstorp som vann sin kvalgrupp, vilket betydde att vi slapp nedflyttning.
För egen del blev det enligt Labinot "en okej säsong, men kunde varit ännu bättre" med vinst i interna skytteligan via sju fullträffar. Utöver ett hyperviktigt 3-2-mål i slutminuten i skrällsegern över Fjärås (4-2) den 16 september noterades den främsta insatsen borta mot Leikin (2-1) på Sannarp den 18 augusti.
– Där blev jag tvåmålsskytt. 1-0-målet var ett drömmål. Jag fick en långboll som jag tajmade med en skön volley utanför straffområdet. En läcker träff, en härlig känsla.
Målsättningen är att bli ännu mer framträdande och poängspelande i offensiven.
– Min roll på planen har främst handlat om att utmana i djupled och assistera, så nu vill jag fortsätta utvecklas på att ta avslut och göra ännu fler mål, avrundar Labinot Selmani.

5 snabba till Labinot Selmani…
1. Förebild som fotbollsspelare?
"Zlatan."
2. Halländsk favoritidrottsplats?
"Älskar att spela hemma på Örnvallen."
3. Favoritlag?
"Barcelona."
4. Ett speciellt fotbollsminne som etsat sig fast?
"Skön känsla när jag avgjorde till 3-2 i slutminuten hemma mot Fjärås i höstas – ett viktigt mål med stort jubel från samtliga grabbar i laget."
5. Favoritsituation ute på planen?
"Utmana och komma förbi motståndaren på kanten."


Hyltes Labinot Selmani på spelhumör.

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se