5 heta helgtips

Röd dag på torsdagen betyder tidig helgspecial med fem utvalda matcher att hålla koll på.

Onsdag 9/5:
19.00 IF Norvalla-Lilla Träslövs FF, division 3 damer
Derby med stort D i Hallands norra delar. Norvalla är svårbedömda, tillika målsnåla gänget hittills med en 1-0-seger och två 0-1-förluster på tre omgångar. Lilla Träslöv pangar på i toppen och tre segrar på fyra matcher skvallrar om god form. Tätt och tufft med jämna slutsiffror?

19.00 Alets IK-Bua IF, division 5 herrar
Fräcka nykomlingen Alet gör precis som ifjol: vinner fotbollsmatcher. Fyra raka segrar och serieledning inklusive 11-3 i målkvot vittnar om såväl defensiv som offensiv kvalitet. Bua parkerar som tabelltrea med sju poäng och gästar Alevallen med ambition att spräcka Alets vinstsvit.

Fredag 11/5:
19.00 Laholms FK-Trönninge IF, division 2 sydvästra Götaland damer
Hallandsderby i damtvåan. Laholm tuffar på i upptakten och nio poäng av tolv möjliga betyder andraplacering bakom fullpoängarna Hittarps IK. 26 mål framåt imponerar och i skytteligan ståtar LFK med en duo i topp: Maja Ljungberg (9) och Isabelle Axeldal (8). Trönninge upplever tuffa tider med endast en spelare i målprotokollet (Ellen Persson på två mål); en poäng på fyra matcher skapar säkerligen revanschbegär.

19.00 Kung Karl Bollklubb-Slöinge GoIF, division 6 norra herrar
Kung Karl toppar tabellen efter fyra omgångar och måste betraktas som favoriter inför mötet med bottenplacerade Slöinge (nästjumbo med en poäng). Kommer gästerna klara av att stå emot Kung Karls offensiva hot?

Söndag 13/5:
15.00 IFK Fjärås-Kvibille BK, division 4 herrar
Fjolårets toppkonkurrenter (trea respektive fyra) strider om viktiga poäng på Ögärdets IP. Fjärås har pulvriserat allt i motståndarväg hittills – fyra raka trepoängare med hela 19-2 i målskillnad – och Kvibille får bekänna färg, sannolikt revanschsugna efter 0-3-förlusten senast mot Genevad/Veinge.

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se