Division 3-ambition hos Ullared

FREDAGSINTERVJUN (22). Tredjeplacering under fjolårets comeback – 2018 siktar Ullareds IK:s damer mot serieseger och uppflyttning till division 3.

– Klart vi vill vinna serien! Vi är väldigt taggade och spelsugna, har behållit de flesta spelarna med ledarstaben intakt och dessutom fått tillbaka viktiga målvakten Milla Svensson. Så jag är optimistisk och tror på vår satsning, säger Fanny Larsson, med nio fullträffar målbäst hos Ullared 2017 tillsammans med Susanne Blomster:
– Jag har egentligen aldrig varit någon målskytt, men det blev fem spelmål, ofta från vänsterkanten där jag sneddade in och gick på avslut med min högerfot. Resterande fyra gjordes via straffpunkten – från elva meter var jag hundraprocentig.
Ullareds damer svarade – efter ett par års uppehåll – för en stilfull comeback under 2017. 44 poäng innebar en förtroendeingivande tredjeplacering i division 4 bakom division 3-uppflyttade Lilla Träslövs FF (1) och Stafsinge IF (2).
– En säsong helt klart över förväntan. Vi fick bitarna på plats ganska omgående. Det klaffade riktigt bra och med tanke på hur det sett ut vid årets inledande träningsmatcher finns all anledning till optimism, konstaterar 24-åriga Fanny, som har Ätrans FF som moderklubb och som även lirat i Vessigebro BK.

Vinnarskalle och glädjespridare
Utöver de spel- och målmässiga kvalitéerna bär hon även på nyttiga ledaregenskaper i en ung och utvecklingsbar trupp.
– Jag är väl lite av en vinnarskalle, men förhoppningsvis också en glädjespridare som delar med mig av positiv energi.
Och det är just vi-känslan Fanny vill lyfta fram som det bästa hos Ullared:
– Sammanhållningen och den goda stämningen präglar laget och föreningen. Det finns mycket engagemang och hjärta och det gillar jag.
Ullareds damer laddar formen via träningspass, träningsmatcher och DM-spel samt ett träningsläger i Landvetter 9-11 mars.
– Vi är en trupp på ett tjugotal spelare och läget är bra och positivt, så det känns verkligen peppande och inspirerande att gå in i en ny säsong, understryker Fanny Larsson.

5 snabba till Fanny Larsson…
1. Fotbollsidol?
"Zlatan."
2. Favoritlag?
"Östersund."
3. Hobby utöver fotbollen?
"Äta god mat."
4. Ett speciellt fotbollsminne som etsat sig fast?
"Min första match som sexåring när jag fick gult kort av min pappa som dömde matchen och som tyckte att jag spelade alldeles för hårt…"
5. Vilken nation vinner sommarens fotbolls-VM?
"Sverige!"


Fanny Larsson och Ullared andas optimism.
Foto: Ullareds IK:s hemsida

/Thomas Johansson

thomas@hallandsff.se