Flygande comeback

FREDAGSINTERVJUN (35). Comebacken – efter ett år i träda – rullar onekligen på för Kornhult/Hishult FF:s damer, in i sommarvila som särklassig tabelltvåa i division 4-fotbollen.

– Det har verkligen gått över förväntan. Läget var ovisst och osäkert på förhand och en mittenplacering var en rimlig målsättning inför 2018, men vi har fått ihop laget på ett väldigt bra sätt och har lyckats behålla truppen med en träningsnärvaro på runt 17 spelare per tillfälle, summerar spelande tränaren Johanna Carlsson.
Johanna har producerat tio av lagets 28 mål och toppar därmed interna skytteligan, förövrigt trea i fyrans totala skytteliga. I sista matchen före sommaruppehållet sänkte hon WRY, en klubb hon tillhörde ifjol på grund av Kornhult/Hishults ettåriga paus.
– Jag gjorde två mål i 4-3-segern. Vid första målet fick jag iväg ett vänsterskott som gick in medan det andra var på en målvaktsretur efter ett skott från Moa (Lindeberg). Lite speciellt att möta sina gamla lagkamrater, även om jag bara spelade där en säsong, säger 25-åriga Carlsson, som utöver sejouren i WRY även huserat i skånska Vittsjö 2010-2011.

"Ullared i en klass för sig"
Forwarden bildar tillsammans med Hannah Nilsson fruktbar anfallsduo i återstarten hos moderklubben Kornhult/Hishult.
– Vi kompletterar varandra. Hannah är en jättebra passningsspelare som håller i bollen bra medan jag gillar att sticka desto mer i djupled och på så sätt såra motståndarnas backlinje.
Johanna kan närmast betraktas som en klassisk måltjuv:
– Jag brukar sedan ungdomsåren ligga i toppen av interna skytteligan. Jag har bra spelförståelse och gillar att komma rättvänd i djupled.
Åtta segrar på vårens tio omgångar imponerar – med förlusterna mot Ullared (full pott med tio raka segrar) som enda poängtapp.
– Ullared är i en klass för sig, så vi siktar på att gå upp genom att behålla vår andraplacering. Vi föll med 0-6 borta mot Ullared, men hemmamatchen var spelmässigt vår bästa insats i år. Där skapades lägen för kvittering till 2-2, men de fick in trean och vi fick stryk med 1-3. Men sporrande och utvecklande att möta bättre lag – det är då man tänder till och höjer sig, resonerar lagets nr 8.
Nu väntar fyra veckors sommaruppehåll, där division 4 drar igång igen den 9 augusti med hemmamatch mot VGLT.
– Alltid spännande och lite extra laddning med derby, konstaterar Johanna Carlsson.

5 snabba till Johanna Carlsson…
1. Fotbollsidol?
"Anders Svensson och Lotta Schelin."
2. Favoritlag?
"Arsenal."
3. Serierival som kittlar lite extra att möta?
"WRY och Våxtorp/Hasko med inbyggd derbykänsla."
4. Speciellt fotbollsögonblick som etsat sig fast?
"Anders Svenssons frisparksmål mot Argentina under VM 2002."
5. Hur går det för Sverige vid lördagens VM-kvartsfinal mot England?
"Tror på Sverige-vinst med 1-0."


Kornhult/Hishult 2018, med Johanna Carlsson i främre raden som femte spelare från vänster.
Foto: Kornhult/Hishults hemsida

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se