Halland steget efter i finalen

2-2 i gruppspelet, men vid onsdagskvällens final på ett välfyllt Halmstad Arena föll Hallandslaget årskull 2001 tungt med 1-6 och Göteborg kan därmed titulera sig som distriktspojkturneringens vinnare.

Göteborgs totalt sjunde finalseger av sju möjliga i distriktspojkturneringen sedan dess start 1975. Hallands enda titel, som bärgades 2015, kunde adderas med ännu en under onsdagskvällen då Göteborg emellertid utgjorde en alltför övermäktig uppgift via utklassningssiffrorna 1-6 (0-3).
– Ingen bra insats från vår sida. Vi följer inte alls matchplanen vi gjort upp på förhand. Göteborg är effektivare och vi är långtifrån normal standard, vilket är tråkigt med tanke på att det är final och härlig inramning, säger en dämpad lagkapten i Isac Larsson och avser de 780 åskådare som hade begett sig till Halmstad Arena P1 för att se Halland och Göteborg duellera om mästartiteln.
Göteborg tog tidigt kommandot via mål av Isaac Jonsson i den elfte minuten och lägg till ytterligare två strutar före pausvilan – Samuel Olsson i den 29:e och Tyler Sernling i den 39:e minuten – och ni inser att Halland hade en rejäl uppförsbacke med 0-3 inför andra akten. 0-4 noterades precis efter pausvilan genom Isaac Jonsson – som skulle bli firad hattrickhjälte med sitt 1-6-mål i den 73:e minuten – och 0-5 (52) iscensattes av Rasmus Wikström medan högerbacken William Dahlin tröstreducerade snyggt för Halland med ett lika rappt som fräsande långskott fram till 1-5 i den 54:e minuten.
– Vi spelade jämnt i gruppspelet mot Göteborg, där resultatet blev 2-2 efter att vi tappat en 2-0-ledning. Så givetvis svider detta nederlag – vi har gjort det riktigt bra hela vägen med fyra segrar och en oavgjord och kemin i truppen har funnits där, men framme i finalen var vi aldrig nära, sammanfattar mittbacken Isac Larsson, som får medhåll av distriktsförbundskaptenen Hans Johnsson:
– Vi måste acceptera att vi mötte ett för dagen bättre och aggressivare Göteborg. Vi blev nog lite tagna på sängen och överraskade över deras fysiska spel, där de vann kampen på mittfältet. Vi fick slita hårt och trist att siffrorna rann iväg till 1-6. Vi är Sverigetvåa i P01-klassen, men just nu är vi besvikna över finalprestationen.

Matchfakta:
Göteborg-Halland 6-1 (3-0)
Mål: 1-0 (11) Isaac Jonsson, 2-0 (29) Samuel Olsson, 3-0 (39) Tyler Sernling, 4-0 (41) Isaac Jonsson, 5-0 (52) Rasmus Wikström, 5-1 (54) William Dahlin, 6-1 (73) Isaac Jonsson.
Varningar: Rasmus Wikström (Göteborg).
Publik: 780 (Halmstad Arena P1).
Hallands finallag: Max Johnsson – William Dahlin, Isac Larsson, Anton Wennström, Lucas Bresmar – Isac Harrysson, Benjamin Lidh, Erik Ahlstrand, Oliver Hintsa – Felix Wennergrund, Taylor Silverholt.
Inhoppare: Victor Karlsson, Adam Berg, Nils Strandahl, Hasanain Nazar Abid.


Jubel hos Göteborg efter finaltriumfen.

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se