Lagkapten som trivs med ansvar

FREDAGSINTERVJUN (26). Med ett synnerligen ungt lagbygge – med majoriteten i 15-årsåldern – vilar ansvar på mer erfarna pjäser som lagkaptenen Caroline Engblom, trots blott 20 år äldst i IF Norvallas trupp.

– Redan nu känner man sig som en liten mamma för de yngre i laget. Sextio procent av truppen består av spelare födda 2003-04, så vi har ett väldigt ungt lag och i denna process är det viktigt att vi fyra-fem spelare som är något äldre ser till att stötta och pusha så vi får ett sammansvetsat gäng, säger Caroline Engblom.
I den för året nya rollen som lagkapten ingår också ett ansvarstagande den snart 21-åriga Engblom trivs med och stimuleras av.
– Jag är en pådrivare och lagspelare som sätter laget före jaget. Det är jätteroligt att bära kaptensbindeln och samtidigt utvecklande att ta ännu större ansvar än tidigare. De yngre spelarna skall slussas in och där vill jag gärna bidra och driva på så alla kommer in i laget på ett bra sätt.
IF Norvallas damer slutade som tabellsjua i fjolårets division 3 och trots långtidsskador på ett par nyckelspelare anas viss optimism inför seriepremiären mot Tölö IF den 22 april.
– Ungdoms- och seniorlaget slogs ihop ifjol och nu har vi genomgått en första nyttig säsong tillsammans. Förhoppningsvis kan vi gå stärkta ur detta och bygga vidare. Kapacitet finns och jag tror och hoppas på en topp 5-placering.

"Familjär stämning"
Ute på planen finns för egen del spetskvalitéer, men även potentiella förbättringspunkter.
– Jag har bra skott och bra speluppfattning, men kan utveckla min teknik samt explosiviteten i löpningarna. Och som anfallare är det ju alltid tacksamt om man hittar målet…
Ullareds IK – tabelltrea i fjolårets division 4 – väntar vid söndagens seriegenrep för ett Norvalla där gemenskapen och atmosfären värdesätts av lagkaptenen.
– Föreningen präglas av en familjär stämning. Man känner sig alltid välkommen och får hela tiden stöd och peppning från både lagkamrater och ledare. Givetvis vill vi fortsätta i samma inspirerande anda, poängterar Caroline Engblom.

Detta kanske du inte visste om Caroline Engblom:
Har alltid agerat mittback – fram till för två år sedan då hon tilldelades en helt ny roll som toppforward. "Jag hade en ganska tung fjolårssäsong, men siktar på att prestera bättre i år."


Charlotte Johansson, Linn Gemrud och Caroline Engblom (längst till höger).

5 snabba till Caroline Engblom…
1. Fotbollsidol?
"Zlatan."
2. Favoritlag?
"Real Madrid."
3. Seriekonkurrent som kittlar lite extra att möta?
"Lilla Träslöv."
4. Hobby utöver fotbollen?
"Innebandyspel i Bua Seagulls."
5. Ett speciellt fotbollsminne som etsat sig fast?
"Spel i Gothia Cup 2010."

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se