”Siktar på 35 mål”

FREDAGSINTERVJUN (38). Den halländska lokalfotbollens främsta målskytt med 29 fullträffar och i sitt livs form – inte undra på att Rolfstorp/Skällinges superstriker Daniel Bengtsson lovar mer inför höstspurten i division 6 norra.

– Fyra omgångar återstår, så jag får väl säga att jag siktar på 35 mål – det hade varit en härlig siffra att uppnå, konstaterar Bengtsson.
34-åringen – som fyller 35 om två veckor – är den i särklass mest tongivande offensiva pjäsen hos tabellsexan, tillika mittengänget Rolfstorp/Skällinge; eller vad sägs om smått svindlande 29 mål av lagets totalt 48…?
– Mycket av det offensiva spelet hamnar i slutändan på mig som spetsen i en 4-4-1-1-uppställning. De flesta av målen görs på huvudet, men faktum är att det blivit en hel del snygga mål utifrån, det vassaste i somras borta mot Trönninge BK (7-1) där jag drog dit en otrolig rökare från 45 meter.

"Kan nog fortsätta tills jag är 50…"
Bengtsson har alltid utmärkt sig som målfarlig forward – som högst division 2-spel hos Varbergs BoIS – och brukar notera 18-20 mål per säsong, men 2018 har utdelningen varit total.
– Effektiviteten är det inget fel på och 29 mål har jag aldrig varit i närheten av tidigare. Fysiskt sett är jag i väldigt gott slag. Det känns som att jag är i mitt livs form och så länge kroppen känns så här pigg kan jag nog fortsätta tills jag är 50...
Locktoner från andra klubbar låter sig icke hörsammas – Bengtsson har bestämt sig för att den tredje vändan hem till Rolfstorp/Skällinge också blir den sista.
– Jag återvände på nytt 2015 och allt talar för att jag avslutar min aktiva karriär i moderföreningen. Vi är ett sammansvetsat gäng och föreningen präglas av skön sammanhållning.
På söndag väntar hemmamatch mot formstarka tabelltvåan Rinia IF (fyra raka segrar).
– Vi borde ha vunnit bortamatchen (1-2-förlust) i våras, så vi känner viss revanschlusta. Blir säkert en tuff uppgift, men vi är laddade och vill göra en bra höstavslutning och hamna någonstans på en utifrån våra förutsättningar ganska rimlig mittenplacering, avrundar målspottaren Daniel Bengtsson.

Detta kanske du inte visste om Daniel Bengtsson:
Har spelat i fem klubbar, förutom moderklubben Rolfstorp/Skällinge hos Tvååkers IF, Varbergs BoIS, Trönninge BK och Varbergs GIF. Vände hem till Rolfstorp/Skällinge igen 2015, där han enligt egen utsago ämnar avsluta den aktiva karriären.


Strikern Daniel Bengtsson.

5 snabba till Daniel Bengtsson…
1. Fotbollsidol?
"Cristiano Ronaldo."
2. Favoritlag?
"Manchester United."
3. Hobby utöver fotbollen?
"Spela tv- och dataspel."
4. Halländsk favoritidrottsplats?
"Påskbergsvallen."
5. Speciellt fotbollsögonblick som etsat sig fast?
"När Varbergs BoIS mötte VM -94-laget på Påskbergsvallen sommaren 2004 och jag nickade in ett BoIS-mål på Lasse Eriksson (matchen slutade 3-2 till -94-gänget)."

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se