”Siktar på serieseger”

FREDAGSINTERVJUN (34). Elva raka vinster och full pott efter halva serien – en nyckelpjäs bakom IS Örnia-succén i division 7 södra är målvakten Andreas Rundberg som endast släppt in tio mål.

– Klart att vi efter den här vårsäsongen siktar på serieseger och uppflyttning. Vi har ju vunnit alla matcher hittills och givetvis vill vi vara högst upp när serien summeras till hösten, säger Rundberg och kommenterar samtidigt det faktum att Örnia är det enda laget inom lokalfotbollens herrserier med full pott:
– Det har gått över förväntan. Målet var att bli ett topplag, men att vi vunnit samtliga matcher när halva serien spelats är förstås imponerande. Vi är inne i ett skönt stim, har duktiga ledare, en bra spelartrupp och en bra spelfilosofi att utgå ifrån.
Tränarduon som avses är Jonathan von Uckermann Elmgren och Tony Tagestam. På spelarfronten har, sedan fjolårets sjätteplacering, truppen såväl breddats som spetsats.
– Emil Falkevik är ny från Getinge och är en riktigt stabil mittback. En annan spelare som gjort skillnad och betytt mycket för oss är Joel Åberg från Astrio som spelar högerback och fyller på fint i offensiven.
37-årige Rundberg, ursprungligen från Västervik, gör sin tredje säsong i Örnia och som fotbollsmålvakt överhuvudtaget.
– Lagkaptenen Johan Larsson lurade hit mig, vi är ett gäng killar från Halmstad Innebandyklubb som lirar i Örnia och sedan dess har det rullat på… Jag trivs väldigt bra, lagsammanhållningen är fantastisk och magiskt att ha en given samlingspunkt i form av klubbstugan på Alevallen, anser Andreas, som förr om åren agerat hockeymålvakt.

"Premiärsegern satte standarden"
Elva raka segrar imponerar – likaså Andreas tio insläppta i division 7 södra Halland 2018.
– Nyckeln överlag var nog att vi vann seriepremiären mot Skogaby med 3-1. Det satte standarden och sedan dess har spelet klaffat och resultaten trillat in. För egen del sticker nollorna mot Ränneslöv (2-0) och Skuggan BoIS (1-0) ut. För lagets del är 6-0 mot Sennan den främsta insatsen – vi kom ständigt runt på kanterna med hjälp av överlappande ytterbackar, ett scenario som nog inte kan vara helt vanligt när det gäller division 7-fotboll…
Även om keepern graderar 4-3-segern mot Vapnö som det tuffaste testet hittills, kommer slaget om den kommande seriesegern sannolikt utkämpas mot tabelltvåan Unnaryd.
– Det mesta talar för att det står mellan oss och Unnaryd. Vi leder med sju poängs marginal, så visst ser läget gynnsamt ut.
Ikväll väntar tabelltrean Skogaby på bortaplan.
– Vid vinst skakar vi förmodligen av oss Skogaby i deras ambition om förstaplaceringen. De kommer säkert vara superladdade, men vi är redo för en tuff dust och vill självklart förlänga vår vinsttrend, understryker Örnias sista utpost.

5 snabba till Andreas Rundberg…
1. Fotbollsidol?
"van Basten."
2. Favoritlag?
"Leeds."
3. Serierival som kittlar lite extra att möta?
"Vapnö."
4. Speciellt fotbollsögonblick som etsat sig fast?
"VM-kvartsfinalen mot Rumänien -94."
5. Favoritsituation i din roll som målvakt?
"Frilägen."


Örnia 2018 med Rundberg till höger i svart t-shirt och gula strumpor.
Foto: Tony Tagestam

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se