Stafsinge IF vill skriva fotbollshistoria

FREDAGSINTERVJUN (39). Med tre omgångar kvar redan klart för kvalspel – ett nytänt Stafsinge IF satsar, efter åtta säsonger i division 3, mot tvåan och möjligheten att nå sin största framgång i föreningens 75-åriga historia.

Närmast Stafsinge IF, bildat 1943, tidigare varit en division 2-plats var 2014 då man efter en andraplacering i trean kvalspelade mot IFK Malmö, vilka dock blev en övermäktig motståndare (1-5-förlust borta, 1-1 hemma).
Hösten 2018 kan rödsvart skriva historia – förutsatt att potentiella kvalrysare klaras av.
– Visst kittlar tanken på att gå upp i division 2 – Stafsinge har ju aldrig varit högre upp i seriesystemet. Vi fokuserar på att komma så väl förberedda och redo som möjligt inför kvalet, för det känns osannolikt att Onsala inte vinner serien då de med tre omgångar kvar leder med sju poängs marginal, säger Stafsinges målspottare Jesper Carlsson, med 17 fullträffar delad skytteligatrea i division 3 sydvästra Götaland.
28-årige anfallsfyndet valde inför den här säsongen att ansluta till Stafsinge och därmed lämna IF Böljan, där han tillbringade sin fotbollstillvaro i nio säsonger med tre seriesegrar på kontot (Carlsson fostrad i Falkenbergs FF som han tillhörde fram till 17 års ålder).
– Stafsinges nysatsning – inklusive en ny tränare i Peter Berta och en del nya spelare och hemvändare som mittbacken Daniel Johansson med allsvenska meriter från FFF – kändes lockande. Jag har även många kompisar i laget, så efter ett antal härliga och roliga säsonger i Böljan ville jag testa något nytt där i synnerhet den sportsliga utmaningen stimulerade med chans att spela på en nivå jag aldrig varit på tidigare, klargör Jesper.

"3-2-segern mot Onsala främsta insatsen"
Succén har varit omedelbar med 17 mål på 18 matcher (en missad match på grund av avstängning) i rollen som offensiv spjutspets och avslutare i SIF:s spännande och till stora delar hemvävda lagbygge.
– Min första målsättning var att ta en startplats, så visst har det gått över förväntan. Jag jobbar hårt och spelar i ett väldigt stabilt lag, där våra kreativa yttermittfältare serverat mig bra bollar. De flesta målen sker inne i boxen, där jag varit effektiv.
Han beskriver sig själv som "en hårt arbetande lagspelare med bra avslut som spelar enkelt och inte krånglar till det".
– Jag är ganska allround och har tidigare i Böljan spelat såväl mittback som central mittfältare och forward.
Årets främsta insats ägde rum borta mot serieledande Onsala BK – med två Carlsson-mål i meriterande 3-2-segern på Rydets IP den 1 september.
– En högklassig prestation där vi stod upp bra bakåt och slog till med vassa omställningar. Vi bevisade att vi är ett toppgäng som kan rubba vilket lag som helst – och det är också den sortens kollektiva insatser som lär krävas framöver i division 2-kvalet, påpekar Jesper Carlsson, vars Stafsinge härnäst ställs borta mot Snöstorp Nyhem FF på lördag.


SIF:s anfallsfynd.

5 snabba till Jesper Carlsson…
1. Fotbollsidol?
"Julius Björkengren i IF Böljan."
2. Favoritlag?
"Falkenbergs FF."
3. Halländsk favoritidrottsplats?
"Stafsinge IP."
4. Hobby utöver fotbollen?
"Sport överlag, framförallt golf."
5. Speciellt fotbollsögonblick som etsat sig fast?
"De tre seriesegrarna med Böljan."

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se