”Större tro än tidigare”

FREDAGSINTERVJUN (33). Åtta raka segrar – inte undra på att serieledande Lilla Tjärby IK:s främste målskytt genom tiderna, Simon Vedin, upplever positiva fotbollsvibbar.

– Det är bara att njuta av situationen. Vi är verkligen inne i ett stim där vi spelar bra och har stolpe in. Efter premiärförlusten mot Skottorp (0-1) har vi radat upp vinsterna och åtta trepoängare i följd är givetvis kanon och tyder på kvalitet i truppen, summerar Vedin och vidrör samtidigt framgångsfaktorerna bakom hela sju poängs ledning i division 6 södra-toppen:
– Det finns en större tro i laget än tidigare. När vi ligger under vet vi att vi har kapacitet att vända och vinna. Tro och beslutsamhet i kombination med bra nyförvärv som Oskar Hemhagen, Lucas Pettersson och Victor Johansson gör att vi vuxit som lag. Dessutom har Ulf Wernersson klivit in som ny tränare och han har tillfört en hel del.
Simon själv är definitivt också en bidragande orsak till LTIK-succén hittills; åtta mål betyder delad skytteligaledning tillsammans med Fredrik Junefalk (Kornhult/Hishult), Marcus Jönsson (Simlångsdalen) och Petter Gustafsson (Skottorp).
– Känslan är bra. Jag har gjort många mål de senaste säsongerna: 30 mål i samband med historiska seriesegern (Lilla Tjärbys enda serieseger sedan bildandet 1979) i sjuan 2016 och 19 mål i sexan ifjol. Det fortsätter rulla på och självförtroendet finns att utmana och gå på avslut.

Nådde drömgräns i höstas
Trotjänaren Vedin – som lirat hos LTIK hela karriären – har gjort över 400 matcher hos moderklubben och i höstas nåddes en personlig milstolpe då han med sitt 200:e mål titulerades föreningens främste målskytt genom tiderna.
– Jag behövde göra tre mål för att passera "Jeppe" (Jesper) Johansson som låg på 199 mål. Jag satte fyra mål mot Vapnö och vår lagledare "Plogen" (Johan W Jönsson) försäkrade då att jag hade slagit rekordet och numera låg i ensam skyttetopp. En häftig känsla. Tanken på att jag skulle kunna nå 200 mål började infinna sig när jag hade gjort 150 fullträffar – "oj, 200 mål framstår inte som omöjligt och faktiskt något att sikta på..."

"Satsar på serieseger och uppflyttning"
27-åringens styrkor ligger dock inte enbart i målskyttet:
– Tekniken och snabbheten är egenskaper som gör mig farlig och bidrar till att jag kan slå min gubbe. Jag har även förmågan att sätta skott och hitta mål ur svåra lägen.
Åtta raka fullpoängare skapar tillförsikt och lagets uttalade målsättning att gå upp i division 5 kvarstår med all önskvärd tydlighet.
– Med tanke på den fina starten finns ingen anledning att ändra på ambitionsnivån. Vi satsar på serieseger och uppflyttning, men serien är lång med tuffa konkurrenter, där jag graderar tabelltvåan och lokalrivalen Skottorp som det största hotet.
Nästa match väntar inte förrän lördag den 16 juni – hett derby borta mot Hasslöv.
– Alltid kul och spännande med derby. Kommer bli riktigt tufft, men självklart går vi för att plocka nionde raka segern, påpekar Simon Vedin.


Simon Vedin i samband med mål nr 200.
Foto: Lilla Tjärby IK:s hemsida

5 snabba till Simon Vedin…
1. Fotbollsidol?
"Andrés Iniesta."
2. Favoritlag?
"Barca."
3. Seriekonkurrent som kittlar lite extra att möta?
"Derbyna mot Skottorp och Hasslöv."
4. Speciellt fotbollsögonblick som etsat sig fast?
"Seriesegern i sjuan 2016 och avslutningsomgången med fest hela dagen fram till morgonen därpå."
5. VM-tips gällande vinnare och skyttekung?
"Tror Tyskland tar hem guldet och att Neymar vinner skytteligan."

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se