Uppladdning pågår…

FREDAGSINTERVJUN (27). Seriepremiär stundar i den halländska lokalfotbollen – först ut i högintressanta division 4 är Filip Nilssons Getinge IF som på lördagen ställs mot IF Leikin.

– Äntligen! Efter en lång försäsong roligt och inspirerande att få börja spela om seriepoäng. Att möta Leikin direkt i premiären känns speciellt med tanke på att vi tappat fem spelare dit, däribland Bengt Arman och Jonas Björkqvist som jag spelat tillsammans med ett antal år i Getinge, konstaterar Filip Nilsson.
26-årige Filip tillhör Getinges mer rutinerade pjäser och efter säsonger som såväl sittande som offensiv mittfältare kliver han 2018 in i en ny roll som toppforward i en 4-5-1-uppställning.
– En ovan men kul och stimulerande roll. Ska bli intressant att se hur det hela utvecklar sig i serien. Jag har under försäsongen gått åt sidan ibland på träningarna och nött och jobbat mycket med avslut på egen hand för att på så sätt komma in i positionen som avslutare.
Men som utpräglad målskytt kan han ej tituleras, utan hittills snarare en playmaker med framspelningar som främsta signum.
– Passningsspelet och förmågan att göra assist är min stora styrka, byggt på bra spelförståelse och teknik. Ifjol gjorde jag ett mål i serien och året dessförinnan nätade jag också vid ett tillfälle, så man kan inte anklaga mig för att ösa in fullträffar… 

Fyramålsskytt mot Lidhult
Under DM-gruppspelet – cupäventyret ändade förövrigt via 0-6-smäll mot IF Centern – slog Filip dock till med hela fyra mål när Lidhults GoIF 6-1-kvaddades.
– Ja, där stämde det mesta. Förhoppningsvis kan jag ta med mig den känslan in i serien och hjälpa laget så mycket som möjligt. Ser man till försäsongens spel och resultat ovisst vad gäller både defensiven och offensiven. Vi har haft ganska stor omsättning på spelare under vintern och därför svårt att ringa in var vi kommer hamna tabellmässigt, analyserar Nilsson och tillägger:
– Givetvis vill vi försöka undvika de nedre regionerna och slippa spela med kniven mot strupen i slutomgångarna, vilket varit fallet under de senaste åren. Vi blev nia ifjol och målet är att bli stabilare överlag. 

"Admir en superambitiös tränare"
Linus Tisell, Emil Lövestedt och Filip Paulsson är hemvändare och addera nytillskotten Fitim Dibrani, Filip Milosavljevic samt målvakten Johan Beike från Kvibille BK och ni inser att Getinge satsat hårt och målmedvetet för att kompensera och täppa till nämnda spelarflykten till Leikin.
Dessutom har GIF rekryterat en ny tränare i 32-årige Admir Rahmanovic, senast huvudansvarig i Slöinge GoIF (division 6).
– Admir är en superambitiös tränare som kommit in med nya idéer för att utveckla oss ytterligare. Han har klivit in med bra auktoritet och jag gillar hans inställning till uppgiften. Det känns lovande.
Nu börjar ett visst premiärpirr infinna sig – division 4-premiären mot Leikin hägrar ju på Skedalaheds IP:s konstgräs imorgon lördag kl. 13.30…
– Getinge IP är till följd av den fördröjda våren inte riktigt redo att beträdas, så lite annorlunda att spela seriepremiär på konstgräs. Men vi har haft en hel försäsong på konstgräs, så ur den aspekten inga problem. Vi är taggade och då två offensivt lagda lag möts kan det nog bli en del mål, säger Filip Nilsson.

Detta kanske du inte visste om Filip Nilsson:
Fostrad i Harplinge IK, där han spelade fram till 19 års ålder. Sedan dess Getinge IF för hela slanten. "Jag trivs jättebra i Getinge och oberoende hur det går på planen har vi alltid en härlig gemenskap att falla tillbaka på. Dessutom gillar jag att laget omges av så många eldsjälar som verkligen brinner för föreningen", understryker Filip. 


Filip Nilsson på språng i grönvita dressen i seriematch mot Annebergs IF den 13 september 2014.
Foto: Annebergs IF:s hemsida

5 snabba till Filip Nilsson…
1. Fotbollsidol?
"Mousa Dembélé i Tottenham."
2. Favoritlag?
"Tottenham."
3. Seriekonkurrent som kittlar lite extra att möta?
"Derby mot Kvibille är alltid speciellt."
4. Hobby utöver fotbollen?
"Lira golf samt spela Counter-Strike på datorn."
5. Vilken nation vinner sommarens fotbolls-VM?
"Spanien."

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se