1-0-trenden fullbordad

Precis som Falkenbergs FF och Varbergs BoIS lyckades Halmstads BK vinna sin seriepremiär med 1-0.

FFF och BoIS 1-0-vann sina respektive premiärer under helgen. Nästa halländska elitlag på tur, HBK, ville inte vara sämre och 1-0-överlistade Jönköpings Södra vid tisdagsaftonens Superettan-start.
HBK var det bättre laget på Stadsparksvallen och skapade kvalificerade möjligheter i form av en straffmiss från Pontus Silfwer i den 21:a minuten samt stolpträffar från såväl Gabriel Gudmundsson som Emil Tot Wikström. I slutskedet – närmare bestämt i den 85:e minuten – inföll avgörandet när pigge Sadat Karim, anfallsförvärvet från Landskrona, lyfte HBK:arna med en lika distinkt som vältajmad nick inne i straffområdet efter väl avvägt inlägg signerat Jesper Westerberg.
1-0 och jubelscener hos ett Superettan-favorittippat HBK.
"Med tanke på att vi har två stolpträffar och en straffmiss så tycker jag att det är en välförtjänt seger. Det är en tuff bortamatch och vi är väldigt glada över trean och att vi startar på detta sättet", säger HBK-tränaren Igor Krulj till lagets hemsida.
I Superettans andra omgång tar HBK emot Örgryte på Örjans vall på lördag medan Varbergs BoIS begår hemmapremiär på Påskbergsvallen mot Trelleborg på söndag. I Allsvenskans andra omgång ställs Falkenberg inför en sannolikt tuff utmaning borta mot Östersund på söndag.


HBK:s premiärfrälsare Sadat Karim i måljubel.
Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån