Cronvall siktar mot nya mål

FREDAGSINTERVJUN (67). Varbergs GIF ångar på och i segertåget – där sex raka trepoängare innebär serieledning i division 3 – framträder ett 17-årigt anfallslöfte som offensiv spjutspets.

Varbergs GIF:s djupledslöpande forward Rasmus Cronvall har stänkt dit nio mål på sina 13 matcher (en matchs avstängning efter tre gula kort) och är därmed delad tvåa i skytteligan i division 3 sydvästra Götaland.
– Det har fungerat bra, men det kunde definitivt blivit fler nätrassel. Snabbheten är min främsta styrka och målen uppstår oftast av att jag sticker i djupled och tar mig fram till friläge, konstaterar Rasmus.
Höjdpunkten hittills var vårens hattrick mot Högaborgs BK – ett Högaborg som GIF möter imorgon lördag 10/8 borta på Harlyckans IP, avspark kl. 14.00.
– Där klaffade det mesta. Jag gjorde tre mål och en assist i 5-2-segern, summerar Rasmus, som även blev tvåmålsskytt när lagen möttes förra sommaren (4-3):
– Ja, jag verkar trivas mot Högaborg… Fem mål på två matcher är ett bra facit och jag hoppas kunna leverera även imorgon.

Blåvitt & Blågult under föregående vinter
Varbergs GIF, som ramlade ur division 2 ifjol, upplevde en trevande serieupptakt 2019, men laget har ryckt upp sig på ett remarkabelt vis – och sex raka vinster senare toppar man division 3 sydvästra Götaland på 28 poäng efter 14 omgångar (en poäng bättre än de halländska toppkollegorna Laholms FK och IFK Fjärås).
– Vi har växt in i det mer och mer och laget har fått självförtroende av segrarna. Målet är att nå division 2 igen – vi har kapaciteten och jag tror det finns stor chans till uppflyttning.
Parallellt med träningar och seriematcher iklädd Varbergs GIF-dressen kommer 17-åringen under hösten träna två gånger i veckan med Superettan-ledarna Varbergs BoIS.
– GIF och BoIS har ju inlett ett samarbete och det känns bra och sporrande att få träna med BoIS två gånger i veckan. Nu under sommaren tränade jag med BoIS under en hel vecka och under denna period spelade jag även en U21-match.
Under den gångna vintern skedde provträning hos allsvenska giganten IFK Göteborg och därefter deltog Rasmus på ett landslagsläger på Bosön 6-9 december, där 66 spelare från landet födda 2002 samlades för träning, teori och internmatch.
– Sex halländska spelare medverkade på lägret och definitivt kul och lärorikt. Min ambition är att bli så bra som möjligt och förhoppningsvis kunna spela på elitnivå, säger Rasmus Cronvall.


Målmedveten anfallare.
Foto: Varbergs GIF:s hemsida

5 snabba till Rasmus Cronvall…
1. Fotbollsidol?
"Neymar."
2. Favoritlag?
"Barcelona."
3. Hobby utöver fotbollen?
"Spela tv-spel."
4. Speciellt fotbollsögonblick som etsat sig fast?
"När jag gjorde samtliga fyra mål i 4-1-segern mot HBK med Varbergs GIF U17 i kvalet till Pojkallsvenskan hösten 2018."
5. Premier League startar ikväll – vilka blir ligavinnare den här säsongen?
"Hoppas på Liverpool, men tror på Arsenal."

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se