Green redo för seriefinal

FREDAGSINTERVJUN (66). Med 17 fullträffar klar skytteligaledning med sju måls försprång gentemot tvåan – erfarne målspottaren Johan Green är onekligen en nyckelpjäs i BK Walldias stormande framfart i division 7 södra.

Ikväll, avspark kl. 19.00, väntar Andersbergs IK på Halmstad Arena i laddad seriefinal i division 7 södra.
– Vi är ju obesegrade hittills med sju vinster och tre oavgjorda på tio matcher, men Andersberg är en poäng före i toppen, så visst är vi sugna på vinst och att gå upp i serieledning. När vi möttes i maj på Wallevi blev det 1-1 och vi räknar med en ny tät fajt – det finns en rivalitet mellan lagen sedan tidigare, säger Green.
31-åringen är med 17 mål Walldias offensiva frontfigur och samtidigt skytteligaledare med bred marginal – sju före närmaste konkurrenttrion Driton Lahu (Andersberg), Fidan Jashari (Andersberg) och Fredrik Junefalk (Ysby BK).
Senast noterades hela fem baljor för måltjuven i uppvisningen borta mot Knäreds IK (10-1).
– Mitt tredje mål var snyggast – en chipp i bortre burgaveln. Det blir så när man har självförtroende och hittat flowet – då vågar man mer och kan släppa loss på ett annat sätt. Vad gäller skytteligan är det inget jag tänker på så mycket, men nu när jag får reda på att jag leder med sju mål före tvåan så får jag absolut sikta på att vinna skytteligan 2019…

"Vill gå upp i sexan"
Laholms FK-fostrade Green har representerat LFK på seniornivå under sex säsonger, med uppflyttningen till division 3 2012 som höjdpunkt. Laholmsklubbar som passerat revy utöver LFK och BK Walldia – där han tidigare gjort fem säsonger – är Skottorps IF (34 mål på 14 matcher under enda säsongen 2017) och Ränneslövs GIF (en halv säsong 2006).
– Känslomässigt sett var det som bäst när man som 16-17-åring tog chansen i LFK:s A-lag i gamla division 2. Då fanns stunder när man nästan kände sig ostoppbar. 34 mål på 14 matcher i Skottorp är en notering som sticker ut. Vad beträffar klubbkänslan fifty-fifty mellan Laholm och Walldia – Walldia känns lika mycket som en moderklubb för mig, förklarar Johan.
Som anser att Walldia – som liksom toppkollegan Andersberg begår comeback i seriesystemet 2019 – har potential att lyfta framöver.
– Vi har ingen uttalad målsättning, men läget är ljust med 25 spelare i truppen och en drivande tränarduo i Hannes Persson (även spelare) och Daniel Pålsson som kompletterar varandra bra. En hel del spelare har meriter från spel högre upp, så visst vill vi gå upp i sexan. Som det känns just nu fortsätter jag även över 2020, deklarerar Johan Green.

3 egenskaper måltjuven tillför Walldia:

  • "Erfarenhet och ledarskap i min roll som lagkapten."
  • "Svårt att inte säga målsinnet, men kan även bidra med framspelningar."
  • "Lugnet med boll, vilket gör att jag öppnar ytor för andra."

5 snabba till Johan Green…
1. Fotbollsidol?
"Zlatan."
2. Favoritlag?
"Laholms FK."
3. Hobby utöver fotbollen?
"Träna på gym, spela gitarr."
4. Speciellt fotbollsögonblick som etsat sig fast?
"När vi gick upp i division 3 med Laholms FK 2012."
5. Vilka vinner Copa America?
"Colombia."

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se