Hallandsspelare i blågul miljö

Taulant Peci uttagen till P17-landslagets EM-slutspel i maj, Wilma Leidhammar hattrickskytt i F16-landslagets UEFA-turnering i Slovenien och Zackarias Nilsson från start vid kvällens P16 Future Team-landskamp i Belgien.

En trio halländska spelare är med andra ord högaktuella i ungdomslandslagen.
Taulant Peci, mittback från Halmstads BK och med Snöstorp Nyhem FF som moderförening, presenterades idag som en av 20 spelare i den trupp som åker till Irland för P17-EM-slutspel 3-19 maj.
HBK-målvakten Zackarias Nilsson befinner sig just nu i Belgien och laddar för landslagsdebut när P16 Future Team möter värdnationen Belgien i Tubize ikväll kl. 19.00. I fyrnationsturneringen väntar även Danmark imorgon och Tjeckien 19/4.
Wilma Leidhammar, till vardags anfallare i BK Astrio och med Alets IK som moderklubb, har under den gångna veckan lirat i F16-landslagets UEFA-turnering i Slovenien. Sveriges facit löd två segrar – 3-1 över Wales och 3-0 mot Nordirland – och en förlust (0-1 mot Slovenien), inklusive Wilma-succé med hattrick, tillika samtliga mål i 3-0-vinsten mot Nordirland.
– Det är en väldigt speciell känsla att göra mål för Sverige, det går inte riktigt att beskriva. Det var helt fantastiskt, sammanfattar Leidhammar i en intervju på SvFF:s hemsida.


Hattrick-aktuella Wilma Leidhammar.
Foto: www.svenskfotboll.se

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se