KDFF laddar för allsvensk premiär

Historisk allsvensk premiär stundar för Kungsbacka DFF och nye tränaren Henrik Korhonen, 35, hyser förhoppningar inför lördagens seriestart mot förväntade topplaget Kopparbergs/Göteborg FC.

– Vi är redo för allsvensk premiär. Vi möter ett jäkligt bra fotbollslag, men måste man som nykomling möta ett topplag så är det i den första omgången. Vår ambition är att vinna, men vi behandlar Kopparbergs/Göteborg FC med respekt och är medvetna om att det blir en tuff utmaning, kommenterar Korhonen.
KDFF vann fjolårets Elitettan i suverän stil och gör härmed sin första säsong någonsin i Damallsvenskan, där premiären således sker på lördag med derby mot troliga guldaspiranten Kopparbergs/Göteborg FC (avspark klockan 15.00 på Påskbergsvallen i Varberg).
– Känslan är positiv i laget. Vi har fått ihop gruppen på ett bra sätt och har en idé som tjejerna tror på. Försvarsmässigt ser det stabilt ut, men vi har en del att jobba på i det etablerade offensiva spelet, men förhoppningsvis utvecklas vi framåt under säsongens gång, säger Henrik Korhonen, ny KDFF-boss inför den allsvenska sejouren 2019.

"Jenny Danielsson på en egen planet"
KDFF har som allsvensk nykomling rustat med ett antal förstärkningar, såsom rumänska landslagsmeriterade Andrea Herczeg, 24, och finska landslagsspelarna Jenny Danielsson, 24, och Linda Nyman, 25.
– Jenny Danielsson är på en egen planet. Hon har förmågan att göra sina medspelare bättre och hon blir en viktig anfallskugge i vårt lagbygge och offensiva spel. Linda Nyman på innermittfältet blir också en nyckelspelare och överlag känns centrallinjen gedigen.
Klubbens uttalade målsättning lyder att hänga kvar och första testet äger alltså rum på lördag mot Kopparbergs/Göteborg FC.
– Vi är laddade och inspirerade inför uppgifterna som väntar. Vi tar en match i taget och satsar på kontinuerlig utveckling som förhoppningsvis landar i ett bra slutligt resultat i höst, påpekar KDFF-tränaren Henrik Korhonen.


Korhonen, allsvensk tränare hos KDFF.
Foto: Kungsbacka DFF:s hemsida

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se