Lerkils backprofil vill nå säkrare mark

FREDAGSINTERVJUN (60). Nästjumbo ifjol, men bredare trupp och två segrar på de tre inledande division 3-omgångarna borgar för viss optimism hos Lerkils IF:s lagkapten och vänsterbacksprofil Elisabeth Liffner.

– 2018 var ganska tufft rent sportsligt, men vi har fått en bra start på seriesäsongen 2019 med sex poäng på tre matcher. Vi har grundat med en rejäl försäsong och har fler spelare tillgängliga då spelare födda -05 har tagit klivet upp i damlaget. Bland dessa unga finns en väldigt duktig och lovande 13-årig målvakt i Ebba Rüdel. Vi har haft problem på målvaktsposten tidigare och tvingats ställa utespelare i mål, så överlag är känslan positiv, konstaterar Liffner, vars Lerkil siktar på att nå säkrare mark kontra fjolåret då laget blev nästjumbo:
– Vi har som ambition att hamna i mitten och slippa vara inblandade i bottenstriden.
Vad gäller ledarsidan också positiva signaler där erfarne Leif Gustafsson ånyo tränar laget sedan ifjol.
– Leif tog över igen inför 2018, efter att vi ramlat ur division 2 för två år sedan. Han är en viktig ledarkugge i Lerkils damsektion. I tränarrollen bör Mats Strömberg också nämnas för sina tidigare insatser.

"Gemenskapen en nyckelfaktor"
Ikväll, kl. 19.00 på Vinåvallen, stundar Vinbergs IF i division 3-fotbollen.
– En väldigt tuff match. Vinberg är, tillsammans med Tölö, seriens förhandsfavoriter, så vi får sikta på en poäng.
34-åriga Elisabeth Liffner har varit Lerkils IF trogen hela fotbollslivet och lagkaptenen tillhör truppens erfarna besättning.
– Jag började spela fotboll när jag var 15 år och har lirat i Lerkils damlag sedan jag var 17 år. Gemenskapen är en nyckelfaktor och att jag fortsatt i samma lag och klubb har givetvis att göra med att jag trivs ihop med spelare som också varit med under en längre period, som Jasmin Gustafsson, Anna Blomberg, Susanna Malm och Therese Skantze.
Ett silvermärke mottogs för 200 spelade matcher i samband med föreningens 75-årsjubileum 2014, vilket innebär att 300 matcher inte ligger långt bort i görningen.
Lagkaptenen profilerar sig som en stabil ytterback.
– Jag är en högerfotad spelare som agerar vänsterback. Jag ser och läser spelet bra och är fysiskt stark. Som kapten hoppas jag kunna vara en förebild för de yngre och pusha och stötta så mycket jag kan, säger Liffner, laddad inför fredagsaftonens möte på Vinåvallen.


Lagkapten & pådrivare.
Foto: Lerkils IF:s hemsida

5 snabba till Elisabeth Liffner…
1. Fotbollsidol?
"Zlatan."
2. Favoritlag?
"IFK Göteborg."
3. Hobby utöver fotbollen?
"Umgås med familjen, träna på gym och resa."
4. Seriekonkurrent som kittlar lite extra att möta?
"Derbymatcherna mot IFK Fjärås."
5. Speciellt fotbollsögonblick som etsat sig fast?
"De två seriesegrarna med Lerkil – division 5 norra 2008 och division 3 norra 2013."

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se