Satsar mot ny derbyseger

FREDAGSINTERVJUN (61). Första trepoängaren inkasserades i derbyt mot Alets IK – i afton stundar ny lokalduell för IF Centern mot IS Halmia Academy.

– Vi är taggade och emotser att möta ännu en lokalrival. Det blir en intressant match och givetvis siktar vi på en ny derbytriumf, säger IFC-målvakten Johan Beike, som stod för årets första nolla när Alet 1-0-överlistades i förra omgången av division 5:
– Efter en poäng med elva insläppta på de tre inledande omgångarna behövde vi verkligen en seger. Ödmjukheten som krävs för att vinna har inte riktigt infunnit sig tidigare, men nu var inställningen påkopplad över hela linjen och när vi gjorde jobbet för varandra kom också utdelningen.
27-årige Johan Beike tillhör en av flera Centern-förstärkningar inför 2019 – och efter sjätteplaceringen 2017 och fjolårets femteplacering gör Halmstadgänget från Kärleken anspråk på högre tabellpositioner.
– Vi har som mål att vara med uppe i toppen och slåss i uppflyttningsracet, men femman är en tuff och oviss serie som förmodligen avgörs i den allra sista omgången, förutspår Beike.

"Gillar närskott och frilägen"
Burväktaren har tidigare agerat mellan stolparna hos Getinge IF (2018), Snöstorp Nyhem FF (2017), Kvibille BK (2015-16), Råå IF (2011-2014) samt moderklubben Högadals IS (från Karlshamn) fram till 19 års ålder.
– Fotbollsmässigt var min höjdpunkt de fyra säsongerna i Helsingborg med Råå IF i division 3 – det var sannolikt då jag nådde min pik som målvakt.
Reflexer och spelet med fötterna utgör framträdande egenskaper.
– Jag gillar närskott och frilägen där jag kan utnyttja mina snabba reflexer. Centern under ledning av Ervin Ribic utmärks av passningsorienterad fotboll, vilket jag trivs med då det även för mig som målvakt blir mycket spel med fötterna.
Om det blir andra raka nollan ikväll i Halmstadderbyt mot IS Halmia Academy (Halmstad Arena kl. 19.00) återstår att se…
– Det hoppas jag! Spelet sätter sig mer och mer och kan vi hålla ihop styrkorna lika kompakt och disciplinerat som mot Alet finns goda chanser till en ny nolla och en ny vinst, påpekar Beike.


Centerns målvaktsförvärv laddar för ny lokaldust.
Foto: IF Centerns hemsida

5 snabba till Johan Beike…
1. Fotbollsidol?
"Iker Casillas."
2. Favoritlag?
"Manchester United."
3. Fritidsintresse utöver fotbollen?
"Umgås med sambo och vänner. Mycket tid läggs även på nybyggt hus."
4. Favoritsituation som målvakt?
"Frilägen."
5. Speciellt fotbollsögonblick som etsat sig fast?
"Under perioden i Råå IF när Henrik Larsson gjorde ett gästspel hos oss och lirade i ett division 3-derby mot Höganäs hösten 2012. Både han och jag började på bänken och att få köra gris med "Henke" i pausvilan onekligen en häftig och minnesvärd upplevelse."

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se