Thorsén varvar upp hos BK Astrio

FREDAGSINTERVJUN (57). Tongivande keeper i division 6-toppgänget Simlångsdalens IF under de tre senaste säsongerna – nu växlar Dennis Thorsén upp i seriesystemet hos division 4-laget, tillika förhandsfavoriterna BK Astrio.

– Känns som ett bra och naturligt steg att ta. Jag ville upp till en ännu seriösare nivå och återigen spela högre upp i seriesystemet. Jag trivdes jättebra under mina tre år i Simlångsdalen, men det var dags att ta nästa kliv och när Astrio hörde av sig i höstas testade jag att provträna i november och sedan tvekade jag aldrig att tacka ja, motiverar 24-årige Dennis klubbytet.
Tränaren Mats Jingblad och assisterande tränaren Jimmy Karlsson – "Jimmy känner jag sedan tidigare då jag haft honom som tränare under två och ett halvt år i Simlångsdalen" – samt kvalitén på spelartruppen utgjorde avgörande faktorer, utöver viljan att ånyo husera på en högre nivå.
Jönköpingsbördige Thorsén inledde målvaktsbanan i moderklubben Habo IF, har division 3-meriter från IK Tord (2014-2015) och mellan 14 och 18 års ålder figurerade han i Jönköpings Södras ungdomslag, med åtta matcher på bänken som vikarierande andremålvakt i Superettan 2013.
– Jag flyttade till Halmstad för högskolestudier 2015 och jag har nu ett år kvar i studerandet till gymnasielärare i ämnena svenska och historia. Under denna period har jag agerat tre säsonger mellan stolparna i Simlångsdalen, med uppflyttningsvittring via tre tredjeplaceringar i följd i division 6 södra, deklarerar Thorsén.

"Ganska allround som målvakt"
Från och med säsongen 2019 hägrar följaktligen BK Astrio i division 4. Det gulsvarta Halmstadgänget betraktas som storfavoriter till seriesegern och därigenom nå uppflyttning till division 3, varifrån man degraderades ifjol.
– Målsättningen är att slåss i toppen. Vi har ett duktigt lag, har varit obesegrade på försäsongen och fått in meriterade nyförvärv som Andreas Wrele. Goda förutsättningar finns att vara med där uppe, men ingenting kan tas för givet och vi måste jobba hårt och målmedvetet i vår satsning att utveckla varandra individuellt och kollektivt.
Vid lördagens seriepremiär i fyran väntar Tölö IF på bortaplan.
– Viktigt att få en bra inledning på seriesäsongen. Vi hade ett bra genrep med 1-1 mot Markaryd (division 3) under den senaste helgen, vilket samtidigt var vårt första gräspass för säsongen. Vi siktar på positivt spel och tre poäng.
Egenskaper finns att förädla hos burväktaren.
– Jag är ganska allround som målvakt. Min styrka är att styra laget bakifrån, ge information till backarna och inge ett lugn till resten av laget. Med stigande ålder och mer och mer erfarenhet infinner sig en större mognad i positionsspelet, vilket förhoppningsvis utvecklas ytterligare i Astrio, understryker Dennis Thorsén.


Målvaktsförstärkningen emotser årets säsong.
Foto: BK Astrios hemsida

5 snabba till Dennis Thorsén…
1. Fotbollsidol?
"Holländske keepern Edwin van der Sar."
2. Favoritlag?
"Jönköpings Södra."
3. Fritidsintresse?
"Målvaktstränare i BK Astrios ungdomslag. Även vikarierat som målvaktstränare på Asperos idrottsgymnasium oktober 2018-april 2019."
4. Favoritsituation som målvakt?
"Gå upp och plocka ett inlägg i den 90:e minuten när laget har en 1-0-ledning."
5. Speciellt fotbollsögonblick som etsat sig fast?
"När jag agerade andremålvakt i Jönköpings Södra mot Hammarby i Superettan 2013 och fick vara med om uppvärmningen och mäktiga inramningen på Söderstadion i Stockholm inför 12 000 åskådare."

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se