”Vill vinna serien”

FREDAGSINTERVJUN (64). Tabelltrea med vittring på mer – målgöraren Maja Grunditz andas optimism gällande IFK Fjärås möjligheter i toppracet i division 3-fotbollen.

– Vi vill vinna serien och ligga uppe i toppen. Vi är spelskickliga nog att klara av det, men hittills upp och ner – stabilt defensivt, men i offensiven har vi inte riktigt fått till det, anser Maja.
29-åriga vänsteryttern – som även kan fungera i en roll som släpande anfallare – tillhör Fjärås offensiva frontfigurer och med åtta mål leder hon interna skytteligan, i samma veva trea i division 3-seriens totala skytteliga.
– Vi har 16 poäng efter åtta omgångar och efter senaste 1-2-förlusten mot Ullared är vi rejält taggade inför måndagens hemmamatch mot Lerkil. Vinst där och vi känner verkligen att vi är med där uppe då topprivalerna Tölö och Norvalla kryssade (2-2) i veckan, påpekar Grunditz och vidrör samtidigt sin egen insats:
– Jag inledde bra, men nu har jag haft ett par matcher då det inte riktigt lossnat. Jag hoppas kunna hjälpa laget med mina kvalitéer och bidra även framöver – att utmana min motståndare, gå på avslut och göra mål. Jag har bra spelförståelse, så att agera framspelare är inte heller otänkbart.

Lagkapten och pådrivare
Som lagkapten i ett seniorgäng med blandade åldrar – från 15 till 35 år – är hon också en självklar pådrivare i Fjärås lagbygge.
– Jag försöker stötta och pusha så mycket jag kan och jag har fler erfarna spelare bredvid mig som kan göra det också, däribland vänsterbacken Martina Larsson (27 år) som anslöt i år och som jag spelat med tidigare i Åsa.
Stämningen och lagandan framhålls:
– Vi har en härlig gemenskap i damlaget och stämningen överlag i IFK Fjärås är fantastisk. Vi i damerna känner stöttning från klubben och vi har ett härligt herrlag som gör det väldigt bra i sin serie (serieledare i division 3 sydvästra Götaland).
Maja Grunditz var moderklubben Åsa IF trogen ända fram till 2015 – där hon ingick i framgångsresan från division 4 till division 1 – men efter ett viloår från fotbollen 2016 kände hon ånyo suget och nappade på locktonerna från IFK Fjärås.
– Jag gör min tredje säsong här nu och man känner att det rör sig om ett drivande lag under utveckling. Vi vill mycket och siktar högt, så förhoppningsvis hamnar vi i toppen, säger Maja.


Offensiv Fjärås-profil.

5 snabba till Maja Grunditz…
1. Fotbollsidol?
"Cristiane Rozeira de Souza Silva och Luka Modric."
2. Favoritlag?
"Real Madrid."
3. Fritidsintresse utöver fotbollen?
"Många, bland annat fixa med huset, syssla med vattensporter, köra motorcykel."
4. Speciellt fotbollsögonblick som etsat sig fast?
"Kvalvinsten upp till ettan med Åsa hösten 2014."
5. Sveriges chanser vid kommande fotbolls-VM i Frankrike?
"Blir tufft, tror tyvärr inte på medalj. USA, Frankrike, Holland, Tyskland och Brasilien kommer strida om medaljerna."

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se