Nystart för OIS damlag

FREDAGSINTERVJUN (77). Oskarströms IS har, för första gången på fem år, ett damlag. Anna Uhrberg, 21, var med senast det begav sig och är en trogen OIS:are som längtar efter att beträda Esperedsvallen igen.

– Lovisa Johansson, som är ett år äldre (22), och jag tillhör de enda i nuvarande truppen som var med vid senaste seriespelet i division 3 2015. Att spela för något annat lag efter nedläggningen har aldrig varit aktuellt – det är OIS som gäller och jag har hållit igång kroppen genom att löpa och träna på gym, säger Anna, som emotser att ånyo representera sin förening på seniornivå:
– En skön nostalgikänsla. Mysigt att komma hem till Oskarström och skoj att spela för OIS igen hemma på Esperedsvallen. Förhoppningsvis kan vi göra bra ifrån oss i division 4. Upptakten känns lovande med Fredrik Lindberg (från Vapnö IF) som ny väldigt närvarande och positiv tränare. På träningarna snittar vi runt 15-20 spelare, med tolv spelare födda 2002-03 från de egna leden som bas. Vi har dessutom fått in spelare från Halmia, Laholm och Vapnö, så förutsättningarna finns och jag är positivt överraskad över truppens kvalité hittills.

OIS-präglad familj
Vad gäller försäsongen stundar bland annat DM-gruppspel i mars mot Halmstads BK (division 1), Trönninge IF (division 2) och IF Centern (division 2).
– Spännande grupp och inspirerande motstånd, anser Anna, vars OIS möter Åsa IF (också med nystartat damlag) i seriepremiären i division 4 i mitten av april.
Hon beskriver sig själv som "en snabb högerytter med bra spelförståelse som gärna agerar framspelare".
– Jag tror och hoppas att jag också är en lagspelare och lite av en pådrivare. Glädje, gemenskap och att ha kul är betydelsefulla faktorer.
Oskarströms IS utgör ett nav för familjen Uhrberg – lillebror Felix, 17, är vasst anfallslöfte i herrlaget och föräldrarna Eva-Lena och Mårten har båda lirat i OIS-dressen.
– Ja, samtliga i familjen har spelat i OIS, så visst är fotbollen en viktig del. Mårten har tidigare även varit ungdomsledare för min årskull.
Under 2019 testades rollen som lagledare för Sällskapets F04-06 – men nu kretsar föreningsengagemanget helt och hållet kring spelandet.   
– Det bästa är egentligen att vi är igång igen och att OIS på nytt har ett damlag i verksamhet. Vi är ett bra gäng inklusive spelare med olika egenskaper. Roligt och stimulerande, konstaterar Anna Uhrberg.  


Lovisa Johansson & Anna Uhrberg.

5 snabba till Anna Uhrberg…
1. Fotbollsidol?
"Lotta Schelin."
2. Favoritlag?
"Chelsea."
3. Hobby utöver fotboll?
"Träna på gym."
4. Favoritsituation på planen?
"Glädjen efter att laget gjort mål."
5. Speciellt fotbollsögonblick som etsat sig fast?
"När jag avgjorde F16-semifinalen i Bendt Bil Cup för drygt fem år sedan genom att göra mål med två sekunder kvar."

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se