Optimism hos SRG Himledalen

FREDAGSINTERVJUN (81). Mikaela Gunnesson, rutinerad spelfördelare hos SRG Himledalen, tror på ett lyft säsongen 2020.

– Vi har fått in tre nyförvärv: anfallaren Ebba Andersson (från Tvååkers IF) som vi hoppas blir vår nya målspruta, målvakten "Ami" (Anna-Maria Allansson) och yttern "Suttan" (Suthikarn Wannasombutsiri från Tofta GIF). Totalt är vi 25 spelare i truppen, så nu slåss folk om platserna. Positivt med konkurrens och dessutom slussas hungriga 15-åringar in som tar för sig och är jätteduktiga, beskriver Mikaela nuläget hos SRG Himledalen och andas därav optimism inför andra året i division 3:
– Förra året var vi nykomlingar i division 3 och blev nästjumbo. Det går lite snabbare och är lite tuffare i trean jämfört med fyran och det fick vi känna av. Vi drabbades dessutom av tre korsbandsskador i seriepremiären mot Ullared och därefter motvind och stolpe ut. Med tanke på den härliga lagandan och kvalitetshöjningen tror jag vi är bättre förberedda än ifjol – och förhoppningsvis kan en plats på den övre halvan nås i division 3 redan den här säsongen.
29-åriga Mikaela Gunnesson delar lagkaptensrollen med Lizette Lilja – efter fjolårets av nämnda skador påtvingade position som mittback är hon redo att kliva in i sin nygamla roll som mittfältsmotor på det centrala mittfältet.
– Ja, det är som innermittfältare jag trivs bäst. Jag har bra spelförståelse och gillar att styra och ställa. Jag är bra på lite av varje, kan spela fram och är rätt bra på att skjuta. Jag har spelat i samtliga lagdelar och till och med provat på att vara målvakt, vilket dock inte var min grej…

Genuin fotbollsfamilj
Lilla Träslövs FF (två säsonger, i åldern 15-16 år) och Tvååkers IF (2013-2015) utgör avstickare – annars har SRG Himledalen gällt för hela slanten, med Grimetons IK som moderförening (SRG Himledalen bildades 2007 och är en fusion bestående av Skällinge BK, Rolfstorps GIF och Grimetons IK).
Mikaela ingår i en genuin fotbollsfamilj – pappa Jan-Ove gjorde 627 A-lagsmatcher för Grimetons IK, mamma Eva agerar hängiven supporter och storasystern Zandra, 35, är lagkompis i SRG (på väg tillbaka från fjolårets korsbandsskada) medan storebror Alexander, 33, spelar i Grimetons herrlag.
– Grimtunet (Grimetons IK:s hemmaplan) är en given samlingspunkt. Det blir en hel del fotbollssnack vid familjemiddagarna – och jag har syskonbarn som också är fotbollstokiga…
Nästa fotbollsuppdrag: Falkenbergs FF ikväll i DM:s andra gruppomgång (0-5-förlust för SRG Himledalen vid förra helgens cupstart mot IFK Fjärås).
– Spännande. FFF lär ha ett bra nystartat lag, så blir säkert tufft. Vi har rätt många borta, men vi ska göra vårt bästa och se hur långt det räcker. Nästa helg väntar Varbergs BoIS i cupen – kittlande med derby och då är det bara vinst som gäller, understryker Mikaela.


SRG, med Mikaela trea från vänster på övre raden.

5 snabba till Mikaela Gunnesson…
1. Fotbollsidol?
"Zlatan."
2. Favoritlag?
"Barcelona."
3. Hobby utöver fotbollen?
"Mat."
4. Favoritsituation på planen?
"Glädjen efter att laget gjort mål."
5. Speciellt fotbollsögonblick som etsat sig fast?
"Zlatans cykelspark fram till 4-2 mot England på Friends Arena hösten 2012."

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se