”Fantastiskt och omvälvande”

FREDAGSINTERVJUN (10). Årets barn- och ungdomsförening i svensk fotboll – inte undra på att Vinbergs IF:s ordförande Patrik Annervi drar på smilbanden.

– Det känns helt fantastiskt och omvälvande. Riktigt stort och lite svårt att ta in att vi tilldelats en sådan ärofylld utmärkelse från Svenska Fotbollförbundet. Verkligen ett enormt kvitto på det jobb vi gör och som bygger på ideella krafter, säger Annervi.
Förra torsdagen kom glädjebeskedet när SvFF meddelade att Vinbergs IF tituleras Årets barn- och ungdomsförening i svensk fotboll 2017 – den fjärde klubben att premieras för sin ungdomssatsning efter Enskede IK, Vimmerby IF och Burseryds IF.
– Väldigt smickrande och hedrande. Små steg varje år har lett till utveckling, där spelar- och ledarutvecklaren Stefan Gustavsson och ungdomsansvariga Nicklas Engholm och Lina Andersson är några av de personer som skall berömmas. Men framförallt är det ett lagarbete där samtliga i föreningen anammat "Gröna tråden" – en policy och strategi som vi påbörjade 2009 och som vi försökt förfina och omsätta i praktiken sedan dess.

Prisas på Fotbollsgalan
320-340 personer är involverade på ungdomssidan, där VIF:s sociala engagemang lyftes fram i motiveringen.
– Ett boende för nyanlända finns i Vinbergs samhälle och de behöver ha sysselsättning på kvällarna. Ett inspirerande integrationsprojekt där vi just nu har 30 spelare i föreningen som kommit hit som flyktingar. Ett inslag som inneburit nya insikter och kunskaper till föreningen, konstaterar Patrik Annervi.
Och på måndag väntar glitter och glamour inklusive prisutdelning i samband med Fotbollsgalan i Globen.
– Vi är sju representanter från föreningen och det skall bli riktigt skoj att uppmärksammas på den nationella scenen. Det här skapar goodwill och PR för Vinbergs IF och ger oss en kick att fortsätta jobba hårt och ambitiöst över hela linjen.

5 snabba till Patrik Annervi…
1. Fotbollsidol?
"Harry Kane."
2. Favoritarena?

"Vinåvallen."
3. Favoritlag?
"Tottenham och Vinbergs IF."
4. Speciellt fotbollsminne som etsat sig fast?
"Alla fantastiska år med Vinbergs flickor -00."
5. Det bästa med att vara ordförande i Vinbergs IF?
"Det genuina intresset från så många människor och glöden som sitter i väggarna."

Bildresultat för Vinbergs IF

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se