Målfarlig mittfältsmotor

FREDAGSINTERVJUN (11). Hemvändande mittfältaren Tobias Nordström, 27, var med sina elva mål en nyckelfaktor bakom succénykomlingen Åsa IF:s framfart i division 4.

Tobias blev därmed Åsas främste målskytt med elva fullträffar i serien plus ett i kvalet till division 3, där framgångarna 2017 sånär höll på att mynna ut i en ny uppflyttning.
– Vi var ju nykomlingar i fyran och lyckades ändå ligga i toppen, bli tabelltvåa och få till ett kvalspel. Men väl i kvalet hade vi lite otur med skador på ett par ordinarie spelare, där bland annat jag själv missade de två första matcherna. Så när det gällde som mest hade vi lite oflyt, konstaterar Nordström.
Tobias satte 3-2-målet på stopptid i sista kvalomgången mot Åstorp, men trots ett obesegrat Åsa-kval med fem poäng (en seger och två oavgjorda) lyckades man inte rubba Snöstorp Nyhem, som via två vinster och ett kryss förnyade kontraktet i trean.
– Överlag en stark säsong från vår sida. Vi har en härlig gemenskap i laget och förhoppningsvis förstärks vi av ett par hemvändare ytterligare utifrån ambitionen att nästa år gå upp i division 3. Det är den målsättningen vi har och den ska vi försöka infria.

"Lagspelare med bra speluppfattning"
Meriterade pjäsen Nordström återvände hem till Åsa inför 2017 efter knappt tio år i andra klubbar: tre år med division 2-spel i Lindome och dessförinnan sejourer i Fässberg (två säsonger i division 2), Fjärås (en säsong i division 3) samt Lerkil (tre säsonger i division 3).
– Ett val jag definitivt inte ångrar. Klubben satsar framåt och laget har en bra mix med gamla hemvändare och nya, unga killar på väg uppåt, påpekar mittfältsmotorn, som bidrar med sina kvalitéer till kollektivets bästa:
– Jag är en lagspelare med bra speluppfattning. Dessutom är jag lugn med boll och gillar att komma rättvänd från min position på det centrala mittfältet.

5 snabba till Tobias Nordström…
1. Fotbollsidol?
"Ronaldinho."
2. Favoritarena?
"Åsa IP."
3. Favoritlag?

"Gais och Manchester City."
4. Speciellt fotbollsminne som etsat sig fast?
"Inget som jag kommer på just nu."
5. Favoritsituation ute på planen?
"Vända upp och komma rättvänd centralt."


Tobias Nordström i aktion i Åsa-dressen.

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se