Pådrivare med målaptit

FREDAGSINTERVJUN (18). Målmedvetna Matilda Lagerström producerade 17 av Frillesås FF:s 39 mål under 2017 – nu siktar anfallspådrivaren på en topp 5-placering i division 3.

29-åriga Matilda är en notorisk målspottare i Frillesås-dressen och fjolårets sjätteplacering i division 3 följs gärna upp av en ännu vassare slutplacering 2018.
– Vi har en antalsmässigt tunn trupp på 15 seniorspelare, men vi har ändå en bra stomme och fyller på underifrån med 01-03:or, så känslan är positiv och jag hoppas vi kan ta ett steg ytterligare. Utifrån förutsättningarna gjorde vi ett bra 2017 och ambitionen inför 2018 bör vara att hamna på topp 5, resonerar Lagerström.
17 fullträffar ifjol betydde nära hälften av lagets totala målleverans (39) – och det är just inne i straffområdet som hennes främsta kvalitéer finns.
– Jag bidrar så gott jag kan med mål och rutin, ofta på rätt plats vid rätt tillfälle som en typisk måltjuv. Men jag nätar också via skott utifrån, så jag är en ganska allround målskytt.

45 mål säsongen 2009
Som trebarnsmamma kan fotbollen omöjligen alltid prioriteras i första hand – men när Matilda är närvarande på planen framträder givna ledaregenskaper.
– Jag försöker vara en pådrivare som pushar, peppar och stöttar. En naturlig roll då jag nästan alltid tillhört seniorlagets äldre spelare, säger Matilda och avser att Frillesås FF återupptog sin damsektion i samband med att Matilda var i sena tonåren.
17 mål 2017 skall förhoppningsvis bli fler under 2018, men noteringen från 2009 lär aldrig återupprepas…
– Då gjorde jag 45 mål i Frillesås comeback i division 4. Ett sådant facit kommer jag definitivt inte nå igen, säger Matilda Lagerström med ett skratt.

5 snabba till Matilda Lagerström…
1. Fotbollsidol?
"Henrik Larsson."
2. Favoritlag?

"Barcelona."
3. Hobby utöver fotbollen?
"Handboll."
4. Rivaler som kittlar lite extra att möta?
"Derbyn är alltid speciellt, exempelvis mot Norvalla och Löftadalen."
5. Vilken nation vinner sommarens fotbolls-VM?
"Tippar på Argentina."


Nya mål väntar Matilda Lagerström.
Foto: Frillesås FF:s hemsida

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se