”Vill fortsätta på inslagna vägen”

FREDAGSINTERVJUN (13). Flest mål framåt och minst antal bakåt, men trots makalösa 71-22 i målskillnad blev Onsala BK trea i division 3. Nu siktar 2017 års succénykomling på nya toppar – och dessutom på att försvara cuptiteln.

– Vi har som mål att vinna varje match vi spelar och utifrån den ambitionen jagar vi en ny DM-titel. Vi gjorde en kanoninsats under 2017 och vann distriktsmästerskapet efter finalvinst med 5-2 mot HBK, men många bra lag tampas i turneringen och det blir en utmaning att nå långt i cupen även 2018, säger tränaren Christoffer Gustafsson, vars OBK möter Ullared och Arvidstorp i gruppspelet februari-mars.
36-åringen kan, utöver cupguldet, blicka tillbaka på ett synnerligen framgångsrikt första år som huvudtränare i Onsala BK tillsammans med parhästen Fredrik Holmberg, 38.
– Vi svarade för en strålande säsong som nykomling i division 3 sydvästra Götaland, gjorde flest mål och släppte in minst, men det är bara att gratulera Högaborg och Lerkil, vilka tog tre respektive två poäng fler än oss. Vi är stolta över vår slutpoäng och all eloge till den talangfulla och nyfikna spelartruppen.

Långsiktig modell
51 poäng och 71 mål på 22 omgångar vittnar om sprakande offensiva kvalitéer, där förhoppningen lyder att bygga vidare, utveckla och förfina framgångsformeln.
– Självklart vill vi fortsätta på den inslagna vägen och jobba metodiskt med de defensiva och offensiva idéer vi utgår från. Såväl klubben som laget arbetar långsiktigt och vi har en tydlig ambition att bestämma, styra och ha kontroll över matcherna. Något vi specifikt strävar efter framöver är att uppnå en högre och aggressivare press över hela planen – att bibehålla entusiasm och ihärdighet över 90 minuter och samtidigt kunna hantera olika typer av motstånd och på så sätt öka den taktiska flexibiliteten, resonerar Gustafsson, fotbollstränare i 13 år inklusive gedigen utbildning samt tränaruppdrag i BK Häckens akademi (fem års talangutveckling för U19), Öckerö IF (en säsong i division 4) och Lerums IS (tre år innehållande både division 3- och division 2-fotboll).
Så gott som samtliga spelare från 2017 – "90 procent av namnen är klara" – aviserar en fortsättning hos Onsala BK och den sortens trygghet skapar optimism inför det nya fotbollsåret.
– Truppen är slagkraftig, där viljan och drivet finns att satsa framåt. Vi backas dessutom upp av en bra och lovande årgång med spelare födda 2001, så vi tror på ett spännande 2018, avrundar Christoffer Gustafsson.

5 snabba till Christoffer Gustafsson…
1. Fotbollsidol?
"Zidane och van Basten som spelare, Graham Potter, Guardiola och Pochettino som tränare."
2. Favoritarena?

"San Siro och Rydets IP."
3. Favoritlag?
"Milan."
4. Hobby utöver fotbollen?
"Lite golf mellan varven."
5. Vilken nation vinner sommarens fotbolls-VM?
"Tippar på Argentina."


Gustafsson inspirerad OBK-boss.

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se