5 heta helgtips

Snackisen "5 heta helgtips" listar en kvintett utvalda matcher ur den kommande slutrundan av DM-gruppspelet.

Lördag 17/3:
10.00 Lidhults GoIF-Getinge IF (herrar, grupp 17)
Lidhult och Getinge aspirerar om andraplaceringen i avgörande dust på Skedalaheds konstgräs. Två divisioner skiljer lagen till vardags och Getinge bör därav betraktas som favorit, men cupen har bjudit på överraskningar förr så matchen framstår som tämligen oviss på förhand. HÅFF har full pott och lär vinna grupp 17 då man har avsågade Ränneslöv i slutomgången.

11.00 Laholms FK Akademi-Skrea IF (herrar, grupp 12)
Snöstorp Nyhem FF har i princip säkrat gruppsegern, men andrapositionen står mellan Laholms FK Akademi och Skrea. Skreas Diomande Maxime Guey leder gruppens skytteliga på tre fullträffar och laholmarna kommer säkert hålla ett extra öga på målgöraren.

12.00 Simlångsdalens IF-Kvibille BK (herrar, grupp 16)
Två lag med rikliga doser power och energi möts i avgörande strid om avancemanget bakom gruppens fräcka uppstickare Torup/Rydö (dubbla 2-1-segrar). Kvibille bär favoritskapet och lär dominera bollinnehavet, men kommer garanterat erfara tufft motstånd från luriga lagmaskinen Simlångsdalen.

Söndag 18/3:
13.00 Kvibille BK-IS Halmia (damer, grupp 5)
Båda lagen är avancemangsklara i DM och ur den aspekten en betydelselös match. Ett lokalderby av den här kalibern är dock alltid förknippat med känslor och prestige; räkna därför med att såväl KBK som ISH kommer hundraprocentigt laddade till söndagens drabbning.

14.00 FC Astrio-IS Halmia (herrar, grupp 11)
Tajt grupp med Vinberg på fem poäng och Halmia och FC Astrio på fyra pinnar vardera. Vinberg har dock spelat klart och detta är således gruppens återstående match. Tre divisioner mellan lagen bör rimligen avspeglas på planen, men större skrällar har skett även på ännu högre nivåer…

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se