Hallandstrio på regionalt läger

Måndag-torsdag genomfördes ett regionalt SvFF-läger för 16-åringar i Linköping, där 46 pojkspelare deltog – däribland en trio tillhörande halländska föreningar.

Filip Andersson (yttermittfältare från Lerkils IF), Johannes Karlsson (innermittfältare från Vinbergs IF) och Rasmus Cronvall (anfallare från Varbergs GIF) utgjorde de halländska P02-bidragen i Linköping 29 oktober-1 november, under ledning av Stefan Strandberg (spelarutbildare Östergötlands FF) och Roger Franzén (förbundskapten SvFF).
16-årige forwarden Rasmus Cronvall – fem mål och 20 seriematcher för Varbergs GIF i division 2 västra Götaland 2018 – beskriver lägret som "roligt och utvecklande med bra kvalité och konkurrens".
– Roliga och lärorika dagar med såväl teori som träning och matchspel. Gänget på plats var uppdelat i två grupper och sammanlagt blev det fyra träningar och internmatch på onsdagskvällen, berättar Rasmus, som intygar att den halländska trion var nöjd med upplägget på Ryds konstgräs i Linköping:
– Filip, Johannes och jag snackade en del på tågresan hem och vi upplever alla tre att lägret varit kul och utvecklande. Sporrande med konkurrens och att träffa, träna och möta spelare i samma ålder, där passen blir bra med jämngod kvalité.


Från vänster Rasmus Cronvall, Johannes Karlsson, Stefan Strandberg (spelarutbildare Östergötlands FF) och Filip Andersson.

Bakgrund, regionala läger:
Fler spelare i åldrarna 16-17 år ska få stöd i sin fotbollsutveckling och ta del av utbildning som hittills enbart landslagsspelare fått. Det är tanken med det nya greppet med regionala läger för spelarutbildning. Lägren är en av flera nyheter i det arbete som tagits fram och beslutats av Svenska Fotbollförbundets styrelse och som genomförs under parollen "Spelarutbildningen – en helhet", där även distriktens delar ingår. Fler spelare ska få en likvärdig utbildning i bland annat kost, fotbollsfysiologi och fotbollspsykologi.

Aktuellt i HFF SOL (spelar- och ledarutbildning):
HFF erbjuder spelarutbildning för 13-14, 15-16 och 17-19 år under hösten med träningskvällar i kommunerna. Höstlovsläger har också genomförts i Halmstad den 1 och 2 november. Samtliga datum här

/Thomas Johansson
thomas@hallandsff.se